Najnovije vesti

GORI DEPONIJA NA ULAZU U PRIJEPOLJE: Sve ekipe vatrogasaca odjurile na teren, plamen je ogroman, srećom nema vetra (FOTO, VIDEO)
Foto: RINA

nepristupačno mesto

GORI DEPONIJA NA ULAZU U PRIJEPOLJE: Sve ekipe vatrogasaca odjurile na teren, plamen je ogroman, srećom nema vetra (FOTO, VIDEO)

Srbija

PRIJEPOLJE – Oko 18 časova ponovo je došlo do požara na deponiji Stanjevine na samom ulasku u opštinu Prijepolje.

 

Ovaj put požarom je obuhvaćen deo od Bistrice ka Prijepolju, koji do sad nije goreo, a u neposrednoj blizini nalazi se i napuštena pilana, tako da vatra preti da ošteti taj objekat.

 

Vatrogasne ekipe su krenule na teren, a prema rečima komandira Vatrogasno-sapsilačke jedinice u Prijepolju, Vujadina Kovačevića, na terenu su dve auto-cisterne i šest vatrogasaca, koji se naizmenično smenjuju u gašenju.

 

"Plamen je veliki, ali je olakšavajuća okolnost što nema vetra, pa se požar ne širi dalje po celoj deponiji. Kao i prošli put jedino rešenje je nasipanje zemlje i šuta i mi očekujemo da će se sa tim početi što pre", rekao je Kovačević.

 

Na teren je stigla i mehanizacija JKP "Lim", koja se uključila u gašenje požara.

 

"Sve raspoložive ekipe su na terenu, požar je izbio na delu deponije koji nije presut zemljom u prethodnoj vatrenoj stihiji, problem je što je i tada taj deo deponije bio nepristupačan za prilaz našoj mehanizaciji, gašenje će se za sada vršiti vodom, a ako bude bilo potrebe potražićemo pomoć u mehanizaciji kako bi i taj deo presuli", rekao je direktor JKP "Lim", Enis Memišahović.

 

(Kurir.rs/RINA)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...