LOZNICA DOBRO NAORUŽANA:  Sledeće proleće dočekuju sa 135 RAKETA!
Foto: T.Ilić

nikad spremniji

LOZNICA DOBRO NAORUŽANA: Sledeće proleće dočekuju sa 135 RAKETA!

Srbija -

LOZNICA – Loznici je na kraju ovogodišnje sezone protivgradne zaštite ostalo ukupno 135 raketa, tako da će i sledeće proleće dočekati dobro ’’naoružana’’.

Ovu sezonu loznički kraj dočekao je nikad spremnije, svaka protivgradna stanice imala je po 12 raketa, a od gradonosnih oblaka ukupno je useve branilo 18 protivgradnih stanica, od toga 13 sa 27 strelaca i prvi put pet automatskih.

Prema podacima Odeljenja za privredu ukupno je tokom sezone ispaljena 181 raketa, a pucalo se deset dana i dejstvovale su, neke jednom, neke i po više puta, ukupno 53 protivgradne stanice. Loznica je kao i prethodnih nekoliko godina iz gradske kase izdvojila novac za rakete, ovoga puta 3,8 miliona dinara za nabavku 95 komada, a ostale su dobijene od države.

Automatizacija polako, ali sigurno istiskuje strelce kojih naredne godine možda i neće više uopšte biti u lozničkom kraju. Pored pet do sada automatizovanih biće još četiri stanice pa će sa ukupno devet takvih, koje imaju veći radijus delovanja i kraće vreme reagovanja, biti pokrivena cela teritorija Loznice.

Tako sa preostalim raketama i automatskim stanicama Loznica narednu sezonu dočekuje sa 15 raketa po stanici, a optimalno je 12 komada. Protivgradna zaštita na području Loznice brani oko 61 hiljadu hektara od čega je skoro 60 odsto poljoprivredno zemljište.

Kurir.rs/ T.Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track