PROKUPLJE: Prokupački penzioneri dobili pomoć u namirnicama i pozajmice za kupovinu ogreva, lekova i plaćanje struje
Foto: Dado Đilas

Od početka godine slila se velika pomoć

PROKUPLJE: Prokupački penzioneri dobili pomoć u namirnicama i pozajmice za kupovinu ogreva, lekova i plaćanje struje

Srbija -

PROKUPLJE - Od početka godine prokupački penzioneri dobili su besplatno 2.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, dok je 580 njih dobilo i pozajmice za nabavku ogreva, kupovinu lekova i plaćanje struje, rečeno je u Udruženju penzionera u tom mestu.

Prema njihovim rečima, čak 70 penzionera članova te organizacije ove godine je besplatno boravilo po 10 dana u banjama širom Srbije.

Tu organizaciju, koja ima 8.300 članova, kao jednu od najboljih u Srbiji posetio je predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić kao i predstavnici penzionerskih organizacija iz Bugarske, Crne Gore, Makedonije, sa Kosova i Metohije, iz Beograda, Niša i drugih gradova Srbije.

foto: Shutterstock

Oni su u Prokuplju boravili na poziv prokupačkih penzionera, povodom bratimljenja prokupačke penzionerske organizacije i Uduženje penzionera beogradske Opštine Stari grad.

"Prokuplja je centar penzionerskih udruženja Srbije a to dokazuje današnje prisustvo predstavnika penzionerskih organizacija iz cele Srbije i delegacija penzionera iz susednih zemalja", rekao je predsednik penzionera Srbije Andreja Savić.

Predsednik penzionerske organizacije Stari grad Snežana Šantić, izjavila je da je bratimljenje te dve organizacije usledilo kao rezultat jako dobre dugogodišnje saradnje.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track