OSVETLALI OBRAZ RODITELJIMA KOJI S MUKOM ODVAJAJU DA IH IŠKOLUJU U TUĐEM GRADU: Đaci doma Srećno već tri godine bez IJEDNE NEGATIVNE ocene!
Foto: TANJUG/Dušan Aničić

UČE DECA, SVAKA ČAST

OSVETLALI OBRAZ RODITELJIMA KOJI S MUKOM ODVAJAJU DA IH IŠKOLUJU U TUĐEM GRADU: Đaci doma Srećno već tri godine bez IJEDNE NEGATIVNE ocene!

Srbija -

ĆUPRIJA - Stanari Doma učenika srednjih škola "Srećno" u Ćupriji, kojih je 103 iz 25 opština Srbije, postižu uspehe u svim segmentima školovanja, a tri godine niko od njih nije imao negativne ocene u školi.

Kako kaže direktor doma Tatjana Milivojević, prosek ocena je vrlo dobar i odličan, a u vanškolske aktivnosti je uključeno 80 odsto učenika koji sa raznih takmičenja u Srbiji donose visoke nagrade.

foto: TANJUG/Dušan Aničić

Dom, u kojem je 53 učenice i 50 učenika srednjih škola iz Ćuprije, Jagodine i Paraćina, juče je obeležio manifestaciju "Dan otvorenih vrata", koju je započeo lane.

"Manifestaciju smo počeli da bi Dom otvorili prema lokalnoj zajednici, a naši gosti su prestavnici, javnog, kulturnog, prosvetnog, političkog i privrednog života opštine", rekla je Milojević.

Na ishrani u Domu je i 80 studenata, mahom Visoke medicinske škole u Ćupriji.

Dom učenika srednjih škola u Ćupriji osnovan je pre 45 godina, naziv "Srećno" je dobio jer su u njemu prvo bili smešteni đaci koji su se školovali za rudarske zanimanja za potrebe rudnika za podzemnu eksplotaciju uglja "Rembas" iz Resavice.

Dom sada zapošljava 30 radnika, ishranu, smeštaj i vaspitni rad đaci mesečno plaćaju 5.358 dinara.

foto: Youtube Printscreen

Cenu određuje država, a nije se menjala nekoliko godina, istakla je Milojević i ocenila da je ishrana veoma kvalitetna. Bezbednost učenika je na visokom nivou, kontrolišu se svi ulasci u dom i to rade ljudi koji su edukovani za to, a video nadzorom je pokrivena cela zgrada, zaključila je Milojević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja