Najnovije vesti

Otvorena fabrika nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ u Subotici
Foto: Pokrajinska vlada

Otvorena fabrika nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ u Subotici

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Subotici fabriku nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ za proizvodnju termotehničkih senzora, koja će, kako je najavlјeno, zaposliti 100 radnika.

Reč je o investiciji vrednoj milion evra.

Ova kompanija posluje od 1984. godine sa sedištem u Nemačkoj, a proizvodne pogone, pored Subotice, ima i u Holandiji, Kini i Hongkongu.

foto: Pokrajinska vlada

„Fabrike koje vidimo danas, ovde u Industrijskoj zoni u Subotici, simboli su privredne saradnje sa zemlјama iz celog sveta. Spremni smo za nova direktna ulaganja u zonama koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine. Cilј nam je da stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini bude ispod 8 procenata i to će biti naš najznačajniji rezultat“, naglasio je Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Kako je predsednik rekao, Nemačka prednjači u ulaganjima na teritoriji AP Vojvodine i to je za nas veoma važno, što zbog zapošlјavanja naših lјudi, što zbog tehnologije koja stiže sa nemačkim kompanijama.

„Dosadašnja nemačka ulaganja u AP Vojvodini dostigla su 1,4 milijarde evra, a trenutno radi oko 50 nemačkih kompanija koje zapošlјavaju više od 60.000 radnika u našoj zemlјi, od toga 22.000 radnika u AP Vojvodini“, istakao je Mirović.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da i ova godina protiče u jačanju privredne saradnje sa Nemačkom i zahvalio svim investitorima koji ulažu u Subotici, jer danas u Industrijskoj zoni radi 6. 000 radnika.

foto: Pokrajinska vlada

Direktor „B+B Sensor Solutions d.o.o.“ u Subotici Danijel Špehar izjavio je da je danas veliki dan za ovu kompaniju, jer su joj, kako je rekao, dolaskom u Srbiju, u AP Vojvodinu, otvorene mnoge poslovne mogućnosti i pružena prilika za upoznavanje mladih stručnjaka koje imamo, a u planu je i premeštanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlјu.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i savetnik predsednika Republike Srbije za privredu Jorg Heskens i prva sekretarka i šefica Odseka za ekonomsku saradnju Ambasade SR Nemačke Leoni Rajmers.

1 / 6 Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska Vlada

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...