KRVAVI OKTOBAR NA LOZIČKIM PUTEVIMA: Smrt kosila u crnoj seriji teških saobraćajnih nesreća
Foto: Kurir/T.Ilić

vozači oprez

KRVAVI OKTOBAR NA LOZIČKIM PUTEVIMA: Smrt kosila u crnoj seriji teških saobraćajnih nesreća

Srbija -

LOZNICA – Minuli oktobar ostaće upamćen kao jedan od najgorih meseci na lozničkim putevima u kome maltene nije bilo sedmice bez saobraćajne nesreće, a dešavalo se da ih u toku 24 sata bude nekoliko. Bilo je povređenih, nastradalih, pričinjena je i znatna materijalna šteta, a nesreće su se dešavala na pruzi, lokalnim i magistralnim putevima u lozničkom kraju.

Kada je putnički voz, sedmog oktobra oko pola osam uveče, udario u putničko vozilo na obeleženom pružnom prelazu u Ratarskoj ulici, u lozničkom prigradskom naselju Klupci, na pruzi Loznica –Šabac, nije se moglo naslutiti da je to početak crne serije. Voz je udario u džip u kome su se nalazili muškarac (65) i žena (95) koji su teško povređeni i upućeni u beogradski Urgentni centar.

foto: Kurir/T.Ilić

Onda je tri dana kasnije u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u prigradskom naselju Klupci, na magistralnom putu Valjevo – Loznica nastradala žena (46) koja je vozila bicikl iz pravca Valjeva ka Loznici. Nesreća se dogodila oko 21.15, kada je nju udario putnički automobil marke ‘’citroen’’ kojim je upravljao muškarac (44) iz susednog lozničkog sela Runjani i žena je na licu mesta podlegla povredama. Nekoliko sati kasnije, 11. oktobra, na magistralnom putu Loznica-Šabac kod benzinske pumpe u Lešnici, oko 8.30, kamion bosanskih registarskih tablica udario je u konjsku zapregu. Od jačine udarca konj je ubijen na licu mesta, dok je vozač zaprege (71) zadobio teške telesne povrede opasne po život i prebačen je u Urgentni centar u Beogradu.

Već naredne noći, petak na subotu, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je na magistralnom putu Loznica-Šabac, u Lipničkom Šoru, poginuo sedamnaestogodišnji dečak Damjan R. iz Klubaca kod Loznice. Na njega je dok je išao pešice sa još dva druga naleteo automobil kojim je upravljao dvadesetosmogodišnji vozač iz Runjana. Kod osumnjičenog vozača je utvrđeno 2,32 promila alkohola u krvi, potvrđeno je tada u lozničkom Tužilaštvu. U toj saobraćajnoj nesreći povređen je još jedan dečak dok treći nije zadobio povrede.

Kako je počeo oktobar se tako i završio. Najpre je 25. oktobra na magistralnom putu Loznica –Mali Zvornik, na krivini kod Banje Koviljače, oko 13 sati, došlo do sudara kamion za prevoz hleba jedne beogradske pekarske industrije i šlepera transportnog preduzeća iz Ljubovije. U direktnom sudaru teške telesne povrede zadobio je vozač muškarac (47) manjeg kamiona koji je upućen u Urgentni centar u Beogradu dok je vozač šlepera ostao nepovređen.

Samo četiri sata kasnije u centru Loznice došlo je do udesa u kome su učestvovali biciklista i kamion. Biciklista (72) primljen je u Opštu bolnicu Loznica u teškom stanju gde je i pored pokušaja reanimacije preminuo.

foto: Kurir/T.Ilić

Tačka na seriju oktobarskih nesreća stavljena je narednog dana kada je na putu Gornja Borina –Donja Borina oko 19 sati život izgubio traktorista, stariji muškarac koji je sleteo traktorom sa puta niz liticu i nastradao na licu mesta.

Sve ovo dogodilo se u oktobru koji je bio neobično topao i suv pa su uslovi na putevima bili povoljni za vožnju. Iz policije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise, pridržavaju se saobraćajne signalizacije i nipošto ne sedaju za volan pod dejstvom aklohola. Kobni oktobar bi trebalo da je svima dovoljna opomena.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track