KIKINDSKI MALIŠANI I NJIHOVI VASPITAČI ZAMENILI ULOGE: Kuvali, spremali, a Jovana sela u direktorsku fotelju (FOTO)
Foto: Kurir.rs/S.U.

vesele dečje igre

KIKINDSKI MALIŠANI I NJIHOVI VASPITAČI ZAMENILI ULOGE: Kuvali, spremali, a Jovana sela u direktorsku fotelju (FOTO)

Srbija -

Veselo je danas bilo u kikindskim vrtićima jer su mališani i zaposleni u kikindskoj Predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki” zamenili uloge.

Zamisao da se i na taj način obeleži 65 godina postojanja i rada ustanove, koja u svom sastavu ima 18 vrtića i blizu 200 zaposlenih, najviše se svidela deci. Konačno im se pružila prilika da, na nekoliko časova, postanu vaspitači, psiholozi, logopedi, dade ili kuvarice.

foto: Kurir.rs/S.U.

U direktorskoj fotelji mesta je bila samo za jednu osobu, a odgovorne funkcije prihvatila se petogodišnja Jovana Vujanić iz vrtića “Miki”:

- Mogu da kažem da nije baš lako biti direktorica. Telefoni stalno zvone, svi nešto traže. Meni je bilo super. Zalagaću se da naši vrtići budu još lepši i da deca imaju nove igračke. Ako tako bude, deca će biti još srećnija, poručila je Jovana.

foto: Kurir.rs/S.U.

I njeni vršnjaci u drugim vrtićima imali su pune ruke posla. Dok su jedni brinuli o higijeni, drugi su vodili računa da užina i ručak budu na vreme pripremljeni i servirani. Najviše posla bilo je u kuhinji:

- Pripremale smo danas supicu, makarone sa mesnim prelivom i kupus salatu. Nismo se umorile. Sve je jako zanimljivo, rekle su Sara Menda i Una Vukojević iz vrtića “Kolibri”.

foto: Kurir.rs/S.U.

Mjuzikl oduševio Kikinđane

U čast jubileja PU “Dragoljub Udicki”, na sceni Narodnog pozorišta izveden je mjuzikl “Deca i vaspitači”.

Po originalnoj ideji vaspitačice Edite Petrović, mjuzikl je izvelo tridesetak mališana i oko dvadeset vaspitača:

- Pesmom, glumom i igrom dočarali smo kako izgleda jedan radni dan u vrtiću, od pripreme i dolaska u ustanovu, izvođenja kompletnog vaspitno-obrazovnog procesa, do odlaska mališana njihovim kućama. Ljubav prema ovom poslu i deci naš je osnovni pokretač, priznao je vaspitač Milan Vašalić.

foto: Kurir.rs/S.U.

Njihovo umeće u baratanju varjačom i šerpama pohvalila je kuvarica Ljiljana Vukašinović:

- Ideja da povodom obeležavanja jubileja naše ustanove zamenimo uloge sa dečicom je sjajna. Njihove pametne glavice i vredne ručice jako su me iznenadile, priznala je ona.

foto: Kurir.rs/S.U.

U vrtiću “Bambi”, Kalina Ibragić deci je predstavila “Dragoljupče”, prvi časopis PU “Dragoljub Udicki”, koji je namenjen roditeljima i deci. Pomagala joj je njena starija koleginica Daliborka Sretenović:

- Deca rado vole da menjaju uloge. Najčešće oponašaju mame i tate, ali im je bilo lepo da budu u ulozi vaspitača, psihologa, logopeda, dada i kuvarice. Sigurno je da će ovaj dan još dugo pamtiti, uverena je ova vaspitačica.

1 / 6 Foto: Kurir.rs/S.U.

(Kurir.rs/S.U)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track