Najnovije vesti

IZLIO SE MAZUT U IVANJICI, ZAVRŠIO U RECI MORAVICI: U naselju Sveštica proglašena vanredna situacija (FOTO)
Foto: RINA

drugi put

IZLIO SE MAZUT U IVANJICI, ZAVRŠIO U RECI MORAVICI: U naselju Sveštica proglašena vanredna situacija (FOTO)

Srbija

IVANJICA – Prilikom još jednog pokušaja da se u ivanjičkom Zavodu za rehabilitaciju pripreme za grenu sezonu, ponovo je došlo do izlivanja mazuta.

“Hitno je sazvana sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je doneta odluka da se na delu teritorije opštine Ivanjica, tačnije u Sveštici, što podrazumeva deo grada gde se nalazi Zavod za rehabilitaciju i okolina, proglasi vanredna situacija. Brzom reakcijom sprečeno je veće zagađenje”, kazao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

On je naglasio, da su što se tiče ekološke zaštite, sve potrebne mere preduzete i to po nalogu nadležnih inspekcijskih službi koje su odmah nakon akcidenta izašle na teren.

Lazović je istakao da će nakon svih provera i kontrola nadležnih državnih organa biti utvrđena odgovornost.

Prvi čovek opštine Ivanjica ističe da je lokalna samouprava u stalnoj komunikaciji sa ministarstvom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje kao i da je doneta odluka u dogovoru sa Kancelarijom za javna ulaganja da se izdaju lokacijski uslovi za postavljanje mobilne cisterne zapreminne 30 tona kako bi se grejanje u bolnici nastavilo neometano.

“Za sledeću grejnu sezonu planirano je da Zavod za rehabilitaciju pređe na drugi energent, tačnije prirodni gas, a to neće biti komplikovano jer je priključni vod urađen, samim tim ovakve situacije se neće ponavljati”, zaključio je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...