OBNOVA PUTA U RUNJANIMA: Mašine skinule stari da bi legao novi asfalt! (FOTO)
Foto: T. Ilić

nema više truckanja

OBNOVA PUTA U RUNJANIMA: Mašine skinule stari da bi legao novi asfalt! (FOTO)

Srbija -

LOZNICA – Meštane Runjana i ostalih lozničkih sela vezanih za saobraćajnicu Klupci-Runjani-Popovo raskršće-Lipnica osim neuobičajeno lepog vremena ovih dana raduje i dolazak mehanizacije i početak radova na ovom putnom pravcu.

Mašine su već ’’skinule’’ stari asfalt i uskoro će rupe i zakrpe, koje su godinama dočekivale vozače, postati samo ružna prošlost.

- Samo kad dođe i taj dan da konačno počnu radovi. Svakoga dana truckam se ovom džadom i strepim da li će mi nešto otpasti sa automobila, ili će mi ’’proraditi’’ kamen u žičnoj kesi. Kada stigne nov asfalt konačno ćemo i mi iz ovog dela Loznice imati normalan put i voziti bez slaloma između udarnih rupa i preko bezbroj zakrpa – kaže ozbiljno jedan Runjanac.

foto: T. Ilić

Kako je ranije bilo najavljeno iz lokalne samouprave biće potpuno rekonstruisano oko šest kilometara dugačke saobraćajnice od Klubaca preko Runjana do Popovog raskršća, pa dalje ka Lipnici. Trenutno je skinut asfalt od ulaska u Runjane iz pravca Loznice do Popovog raskršća, sa blizu tri kilometra koliko će biti urađeno ove godine, dok će ostatak puta ka Lipnici, biti urađen na proleće.

U lokalnoj samoupravi kažu da rade svakodnevno kako bi posao bio okončan pre zime i snegova.Ujedno se radi i 2,1 kilometar puta od Popovog raskršća ka selu Bradić gde je danas (13.11) počelo asfaltiranje. Nekoliko narednih dana zbog asfaltiranja koje se izvodi u celoj širini puta ovom deonicom saobraćaj neće biti moguć od 8 do 18 časova, potvrđeno je u JP ‘’Loznica razvoj’’, a taj posao finansira Grad Loznica. Za ovu godinu je u gradskom budžetu planirano ukupno 300 miliona dinara za uređenje i asfaltiranje puteva na teritoriji Loznice.

foto: T. Ilić

Nedavno je gradonačelnik Vidoje Petrović saopštio da je samo tokom ove godine iz gradske kase finansirano 20 kilometara puteva, sa onim što je uradila država i više od 30, a naredne godine trebalo bi sigurno da bude urađeno više od 50 kilometara. Posle ovogodišnjih asfaltiranja ostaće malo više od sto kilometra javnih kategorisanih puteva koji još čekaju asfalt , a cilj je da se on na svima zacrni za narednih 18 meseci. Da jedan od prvih gradova u Srbiji koji imaju asfaltiran svaki metar kategorisanog puta bude baš Loznica.

Kurir.rs/T.Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track