ROJALISTI ZARATILI SA  SOCIJALISTIMA: Branićemo Dražinu ulicu u Kragujevcu svojim telima! Skinu li tablu tajno mi ćemo ukloniti svaku Titovu tablu koja je u državi ostala!
Foto: POKS

ŽESTOKO

ROJALISTI ZARATILI SA SOCIJALISTIMA: Branićemo Dražinu ulicu u Kragujevcu svojim telima! Skinu li tablu tajno mi ćemo ukloniti svaku Titovu tablu koja je u državi ostala!

Srbija -

KRAGUJEVAC - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije osuđuje najave predstavnika Socijalističe partije Srbije da će skinuti tablu sa imenom ulice posvećene Draži Mihailoviću, koja mu je dodeljena u Kragujevcu.

- Fizički ćemo sprečiti skidanje table sa imenom ulice koja je dodeljena Draži Mihailoviću, jer time nećemo braniti samo ime srpskog heroja i najodlikovanijeg našeg oficira, već i pravni poredak države. Skupština grada Kragujevca je jednoglasno donela legalnu i legitimnu odluku da se generalu Draži Mihailoviću dodeli ulica u tom gradu i to se mora poštovati, sviđalo se to nekom ili ne. Ovo je još jedan pokušaj zanemarivanja i ignorisanja pravosnažne sudske odluke o rehabilitaciji Draže Mihailovića, kao i Zakona o izjednačavanju prava partizana i četnika. Ukoliko socijalisti uspeju u svojoj protivzakonitoj i nasilničkoj nameri i u noćnim satima i ilegali skinu Dražinu tablu, mi ćemo skinuti na isti način svaku Titovu tablu koja je u državi ostala. Zakon važi ili za sve ili ni za koga - izjavio je zamenik predsednika POKS i predsednik Gradskog odbora POKS Kragujevac, Mirko Čikiriz.

POKS podseća da je general Dragoljub Draža Mihailović zbog svoje istaknute antifaštičke borbe dobio odlikovanja od svojih saveznika, predsednika Amerike Harija Trumana 1948. godine i predsednika Francuske Šarla de Gola, 1943. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja