U ČETVRTAK IZBOR AVIO-PREVOZNIKA: Aerodrom „Morava“ u svetskom registru
Foto: J.S.

Tender

U ČETVRTAK IZBOR AVIO-PREVOZNIKA: Aerodrom „Morava“ u svetskom registru

Srbija -

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA) zvanično je dodelilo aerodromu „Morava“ svoj identifikator lokacije sa tri slova - KVO.

Na sajtu Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, na spisku aerodroma sa sertifikatom, i dalje su samo aerodromi u Nišu i Beogradu, a „Morava“ je na spisku aerodroma s dozvolom za korišćenje. U četvrtak, 21. novembra, završava se tender koji je Vlada Srbije raspisala za izbor avio-prevoznika s aerodroma „Morava“.

U tenderskoj dokumentaciji navodi se da ponuđač mora imati najmanje jedan avion sa sedištem u Srbiji, kapaciteta najmanje 70 putnika, i još jedan pomoćni avion, koji je takođe stacioniran u Srbiji. Prevoznik, precizirano je uslovima tendera, mora da ima najmanje 29 članova posade koji rade u Srbiji, uključujući četvoro zemaljskog osoblja, 10 pilota i 15 članova kabinskog osoblja, a kompanija mora da ima i 15 agenata koji tečno govore srpski jezik u kol-centru.

Od decembra ove godine, kako je najavljeno, izabrani prevoznik tri puta nedeljno leteće za Beč, a od 10. marta do 15. oktobra 2020. godine tri puta nedeljno i do Soluna. Ove linije proglašene su za linije od javnog interesa u vazdušnom saobraćaju, a u preduzeću „Aerodromi Srbije“ najavljuju da razgovaraju i o letovima za Nemačku i Tursku. Kako saznajemo, u pitanju su letovi za Frankfurt, Minhen i Istanbul.

Kurir.rs/ J. S. Foto: J.S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track