Vucevic: Iskoristicemo šansu osvajanjem titule omladinske prestonice evrope
Foto: Grad Novi Sad

AMBASADOR SJEDINjENIH AMERIČKIH DRŽAVA POSETIO NOVI SAD

Vucevic: Iskoristicemo šansu osvajanjem titule omladinske prestonice evrope

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je novopostavljenog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Nj.E. Entonija F. Godfrija. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i čestitao na izboru.

foto: Grad Novi Sad

Na sastanku u Gradskoj kući gradonačelnik i ambasador razgovarali su o mogućnostima pospešivanja saradnje u svim vitalnim oblastima, ocenivši da su dosadašnja iskustva bila plodotvorna i pozitivna na obostrano zadovoljstvo.

foto: Grad Novi Sad

Vučević je istakao da Grad punom snagom radi na razvijanju poslovnih i industrijskih zona, te da očekuje veliko interesovanje investitora, konsatujući da američke kompanije trenutno dobro posluju u Novom Sadu. Novi američki ambasador rekao je da izuzetno ceni prijateljstvo i veze između dve države, te da će ambasada i dalje pružati podršku Srbiji u procesu evropskih integracija. Sagovornici su se složili da su mir i stabilnost ključni za razvoj čitavog regiona, i da zajednički projekti na nivou lokalnih samouprava mogu mnogo da doprinesu opštem prosperitetu.

Vučević je naglasio da će Novi Sad maksimalno iskoristiti šansu za razvoj koju je dobio osvajanjem titula Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021. godine, kao i da su efekti aktivnosti na tom polju već vidljivi. Na sastanku je takođe rečeno da ''Američki kutak'' u Novom Sadu ima važnu ulogu u kulturnoj razmeni i promovisanju pravih društvenih vrednosti.

Foto: Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track