TOMA JE NAJVEĆI BORAC U POŽEŠKOM KRAJU: Sa svojih samo 5 prstiju hrani suprugu i dvojicu bolesnih sinova (VIDEO)
Foto: RINA

muka kad natera, tad čovek ne bira

TOMA JE NAJVEĆI BORAC U POŽEŠKOM KRAJU: Sa svojih samo 5 prstiju hrani suprugu i dvojicu bolesnih sinova (VIDEO)

Srbija -

POŽEGA - Kad pomislite da nešto nemate ili da vam nešto nedostaje da biste bili srećniji, setite se da Milomir Mića Jovanović iz sela Pilatovići, već čitavih 45 godina nema ruku i pored svih nevolja koje su ga snašle - živi sa osmehom na licu.

“Kad sam imao dvadeset godina vršalica mi je skroz iz ramena otkinula ruku i od tog dana počinje moja borba. Pitaju me često šta mi treba da ovako sakat rintam od jutra do sutra, ali muka kad natera, tad čovek ne bira”, kaže Mića.

foto: RINA

Komšije kažu da je ovaj čovek najveći borac u selu, ali i u celom požeškom kraju, jer sa samo svojih pet prstiju hrani još troje članova svoje porodice, suprugu i dvojicu bolesnih sinova.

“Teške poslove obavljam bez problema. Kosim svoje i tuđe livade. Sečem šumu sa testerom, ali tu sam osmislio mehanizam. Stavim kožni kaiš na nju, pa onda oko vrata i tako je držim. Nema nikakvih problema. Međutim, ove jeseni me je pritisla bukva i bio sam u komi neko vreme, komšija je naišao i spasio me, ko zna šta bi u suprotnom bilo sa mnom”, kaže ovaj borac.

foto: RINA

Najveća podrška i oslonac u životu mu je supruga Vukosava, uz njenu pomoć na kuću je Mića stavio fasadu, izgradio štalu i još jedan pomoćni objekat.

“Ona je veliki borac. Ceo život posvetila je bolesnim sinovima. Samo za njihove lekove nama mesečno treba oko osam hiljada dinara, a to u našoj kući mogu da zaradim samo ja i zato nema predaje”, priča on.

foto: RINA

Mića se ipak ne žali, iako je jedini prihod u kući Jovanovića njegova mala penzija koju je jednoruk zaradio kao noćni čuvar.

“Svu težinu života nosim. Ovaj odozgo šta je dao, ja sam prihvatio i nisam pao. Često volim i da zapevam i odmah ova svakodnevna borba bude lakša”, zaključio je Mića i tako poslao poruku svima onima koji pod pritiscima i problemima lako odustaju!

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track