Sastanak predsednika Mirovića sa poslanicima Evropskog parlamenta iz francuske stranke Nacionalno okupljanje
Foto: Pokrajinska vlada

Sastanak predsednika Mirovića sa poslanicima Evropskog parlamenta iz francuske stranke Nacionalno okupljanje

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju poslanika Evropskog parlamenta iz francuske stranke Nacionalno okupljanje.

Francuski parlamentarci, sa Tijerijem Marijanijem na čelu, borave u višednevnoj poseti Srbiji, u organizaciji Fondacije „Identitet i demokratija“, koja organizuje prvi parlamentarni seminar u našoj zemlji.

U razgovoru sa evroparlamentarcima predsednik Mirović je istakao evropski duh i karakter Vojvodine, koji se pre svega ogleda u multinacionalnosti, multikonfesionalnosti i skladnom odnosu između većinskog naroda i nacionalnih manjina.

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima svoje mesto u Evropskoj uniji. Кako je Mirović naveo, Srbija je uradila veći deo svog posla u procesu pridruživanja EU i želi jasne odluke i signale iz evropskih institucija.

„U procesu evrointegracija Srbije AP Vojvodina ima svoj doprinos. Pored učešća u radnim grupama za pojedina poglavlja, AP Vojvodina vodi aktivnu politiku kada je reč o regionalnim projektima i saradnji sa brojnim evropskim regionima“, kazao je Mirović.

foto: Pokrajinska vlada

Marijani je istakao da je poseta francuskih poslanika prilika da se upoznaju sa situacijom u našem regionu, pre svega radi formiranja stava u vezi sa pristupom Srbije Evropskoj uniji, ali i uspostavljanja političke, privredne i kulturne saradnje. On je dodao da za njegovu partiju nije pitanje da li će Srbija postati član Evropske unije, već kada.

Sastanku je prisustvovao i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track