PAO SNEG U SRBIJI, ZABELEO SE KOPAONIK: Napadalo 6 cm, izmereno i nula stepeni! Evo kako je gore (VIDEO)
Foto: AP/Ilustracija

prvi ove jeseni

PAO SNEG U SRBIJI, ZABELEO SE KOPAONIK: Napadalo 6 cm, izmereno i nula stepeni! Evo kako je gore (VIDEO)

Srbija -

KOPAONIK - Noćas se prvi put ove sezone zabeleo Kopaonik, a jutros je izmereno nula stepeni.

Sinoć je na Kopaoniku padala kiša, a od jedan sat posle ponoći počela je susnežica, a zatim i sneg.

Sneg je padao do tri časa iza ponoći i trenutno je visok šest centimetara, prenosi RTS. Temperatura je trenutno nula stepeni, a ni noćas nije padala ispod nule. Magla smanjuje vidljivost na 200 metara.

Uživo sa naših kamera sneg ❄️?? #Kopaonik #infokop

A post shared by InfoKOP (@infokop) on

Sutra oblačno s kišom, uveče pad temperature

U Srbiji će sutra biti oblačno s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima i hladnije, a u planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije sa slabim snegom.

Ujutru prestanak padavina i smanjenje oblacnosti na severu Vojvodine, pre podne u severnim i zapadnim, a posle podne i u ostalim predelima. Vetar slab i umeren severozapadni, na severu i istoku povremeno jak, posle podne u slabljenju. Jutarnja temperatura od 3 do 7 stepeni, najviša dnevna od 7 do 12 stepeni- posle podne i uveče u osetnom padu.

U Beogradu sutra ujutro oblačno s kišom, pre podne prestanak padavina, a posle podne i razvedravanje. Vetar slab i umeren severozapadni. Dnevna temperatura od 6 do 8, posle podne i uveče u osetnom padu, saopštio je RHMZ. U nedelju ujutro slab mraz, magla ili niska oblačnost, tokom dana pretežno sunčano.

Uveče naoblačenje, tokom noći na severu ponegde sa kišom, a u košavskom području jugoistočni vetar biće u pojačanju.

Dobro jutro #Kopaonik #infokop

A post shared by InfoKOP (@infokop) on

U ponedeljak oblačno, ujutru i pre podne na severu i zapadu, posle podne i u ostalim krajevima sa kišom, na planinama sa snegom uz skretanje vetra na severozapadni.

Uveče i u toku noći kiša će preći u sneg i u brdskim predelima zapadne, centralne i južne Srbije, dok se istovremeno na severu očekuje prestanak padavina. U utorak oblačno i hladno sa kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz formiranje manjeg sneznog pokrivaca, dok ce u Vojvodini biti suvo uz delimicno razvedravanje.

Od srede uglavnom suvo, u većini mesta ujutru slab mraz, dnevna temperatura u postepenom porastu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track