PREMINUO JE NAŠ DRAGI DŽEKI: Njegov pas je otrovan, a dečak iz Velikog Gradišta napravio umrlicu koja će vas rasplakati!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

dirljivo

PREMINUO JE NAŠ DRAGI DŽEKI: Njegov pas je otrovan, a dečak iz Velikog Gradišta napravio umrlicu koja će vas rasplakati!

Srbija -

Slučajevi trovanja i usmrćivanja pasa u Velikom Gradištu se nastavljaju. Jedan od pasa koji je tragično završio svoj život bio je i ljubimac dece. A dečak koji ga je voleo napravio mu je i umrlicu, koju je počeo sa „naš dragi i nikad prežaljeni“ i završio sa spiskom ožalošćenih.

Kako smo saznali iz umrlice, pas je uginuo u ponedeljak, 25. novembra tako što je u dvorište u kom je boravio neko bacio otrov. Pas je imao sedam godina, a otrovali su ga „bezobrazni ljudi“. Sahrana voljenog ljubimca održana je sutradan.

Jedna zabrinuta mama podelila je sa svojim prijateljima ovu vest, pitajući se da li je možda sledeći na redu Srećko, pas njenog sina koji boluje od autizma i bez koga dete, prema njenim rečima, više ne ume?

foto: Prinstcreen Facebook

Ona se zapitala da li dete treba da provede školski veliki odmor praveći umrlicu za ljubimca i postavila pitanje da li dete treba da se suoči sa smrću na ovaj način?

Podsetimo, krajem oktobra usred bela dana u Velikom Gradištu upucan je jedan pas, nekada vlasnički, koji je završio na ulici. Psu se metak rasprsnuo u utrobi, pa mu nije bilo spasa.

Zbog ovih sve učestalijih trovanja i terora kučića u Velikom Gradištu, u ponedeljak 2. decembra u 12:00 časova Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine, „Zoja“ i „Puž“, iz Velikog Gradišta, održaće protest „STOP teroru nad životinjama“ u Gradskom parku kod česme.

(Kurir.rs/TPK news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja