STRAVIČAN POŽAR NA JAVORU: Izgorela štala u kojoj je bilo 20 goveda, domaćini usred noći zatekli strašan prizor (VIDEO)
Foto: RINA

to im je jedini izvor prihoda

STRAVIČAN POŽAR NA JAVORU: Izgorela štala u kojoj je bilo 20 goveda, domaćini usred noći zatekli strašan prizor (VIDEO)

Srbija -

IVANJICA - U domaćinstvu Zorana Ćerimana iz Smiljevcu na Javoru izbio je požar u subotu oko tri sata ujutru u kome je izgorela štala sa senikom.

Prema rečima Nikole Ćerimana, porodicu koja broji osam članova, probudilo je zavijanje psa, koji je bio vezan ispred same štale.

foto: RINA

- Čuli smo zavijanje koje nije bilo uobičajeno, ustao sam i imao šta da vidim, požar se rasplamsavao, a pas je bio zahvaćen plamenom. Poskakli smo svi iz kreveta i uspeli smo da spasimo goveda kojih je bilo dvadesetoro u štali”, kaže Nikola.

Međutim, seno koje se nalazilo nad štalom, oko pet hiljada bala, koje je bilo pripremljeno za zimu kompletno je izgorelo.

“Plašili smo se da će se požar proširiti i na kuću, srećom stigli su i vatrogasci koji su lokalizovali požar i zaustavili dalje širenje”, priča Nikola.

foto: RINA

Inače, ova osmočlana porodica bavi se isključivo poljoprivredom, pretežno stočarstvom, to im je jedini izvor prihoda, i kako kažu, u velikom su problemu, jer prvi sneg već se zabeleo, a 20 goveda ostalo je i bez krova i bez hrane.

U toku današnjeg dana na teren će izaći komisija koja će utvrditi uzrok požara.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track