Radinačka petlja: Sremska Mitrovica uskoro dobija deseti kružni tok i biciklističku stazu
Foto: Promo

Rekonstrukcija

Radinačka petlja: Sremska Mitrovica uskoro dobija deseti kružni tok i biciklističku stazu

Srbija -

Sredinom decembra Sremska Mitrovica dobija 10. jubilarnu kružnu raskrsnicu, rekonstrukcijom takozvane "Radinačke petlje" na ulasku u grad iz pravca auto-puta.

- Ovo je, u saobraćajnom smislu, najvažnija raskrsnica u gradu, imajući u vidu da je raskrsnica koja se ovde nekada nalazila predstavljala ogromni problem za vozače, pogotovo za one koji ovde ne žive, već dolaze u naš grad - rekao je načelnik Uprave za opšte poslove i imovinu Miroslav Jokić.

foto: Promo

Pre asfaltiranja su urađeni svi infrastrukturni radovi, a u narednim danima radovi će se nastaviti na drugoj polovini kružne raskrsnice.

Pored saobraćajnice paralelno se gradi biciklistička staza jer su one nešto na šta će Grad Sremska Mitrovica u budućnosti obratiti poprilično pažnje i obezbediti određena sredstva.

foto: Promo

- Biciklističke staze su jedan kvalitet u smislu života građana koji moramo da obezbedimo, a svakako smo grad koji propagira i promoviše zdrav način života - naveo je Jokić, načelnik gradske Uprave za opšte poslove i imovinu.

Inače, vrednost radova oko 60 miliona dinara, a finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije". Izvođač radova je "Sremput". Radovi će trajati do polovine decembra tokom kojih će se saobraćaj odvijati usporeno.

foto: Promo

"Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva"

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track