Najnovije vesti

OTVORENO KLIZALIŠTE U JAGODINI: Počela sezona! Za đake besplatno, ostali po ceni od 100 dinara sa sve klizaljkama
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

simbolična cena

OTVORENO KLIZALIŠTE U JAGODINI: Počela sezona! Za đake besplatno, ostali po ceni od 100 dinara sa sve klizaljkama

Srbija

JAGODINA - Na Gradskom klizalištu, na Gradskom trgu, Skeveru omladine u Jagodini, sinoć je otvorena sezona klizanja, a klizanje za đake je besplatno, ostali plaćaju 100 dinara, sa iznajmljenim klizaljkama.

"Ovo je 15. godina kako radi klizalište. Prve godine smo ga iznajmili, a od tada Skupština grada ga je kupila i imamo svoje i radi u sastavu Jagodinskog sportskog saveza (JSS)", izjavio je sportski direktor JAS Zoran Gligorijević.

Svih ovih godina klizalište je bilo besplatno za učenike osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova, uključujući i iznajmljivanje klizaljki. Za njih je termin klzanja do podne a ostatak dana za ostale građanje, koji će plaćati simbolično 100 dinara, objasnio je Gligorijević.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Za ovako povoljne uslove, grad, koji iz budžeta finansira sve sportove u lokalnoj samoupravi, opredelio se, kako bi što više mladih naučilo klizati i baviti se sportom uopšte, istako je Gligorijević.

U dosadašnjim sezonama, na klizalištu je ponekad bilo i 1.000 građana iz Jagodine i opština Pomoravskog okruga, dodao je Gligorijević i istako da će svaki dana na klizalištu biti upriličen i zabavni program.

Klizalište će raditi i za Novu godinu i Božić, a na kraju sezone biće upriličeno takmičenje u klizanja a najbolje pojedince i ekipe nagradiće Skupština grada.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...