Dozvola istekla, led ekran i dalje zaklanja spomenik

Niš

Dozvola istekla, led ekran i dalje zaklanja spomenik

Srbija -
Sporni reklamni led ekran koji je postavljen ispred samog spomenika vojvodi Petru Bojoviću i dalje stoji na tom mestu, iako je privremena dozvola istekla 21. jula

NIŠ - Led ekran, visok više od tri metra i širine oko metar, na kome se prikazuju različite reklame, postavljen je na parkingu preko puta gradske kuće u Nišu. Sama lokacija ne bi predstavljala problem da njegovo postolje nije postavljeno uz samu stazicu kojom se dolazi do spomenika podignutom u slavu vojvode Patra Bojovića.

Lokacije na kojima će neki objekat biti postavljen definiše niški Zavod za urbanizam koji izdaje sve potrbne dozvole. I u opštini Medijana za TV5 potvđuju da je izdato rešenje za postavljanje ekrana, ali kažu da je reč o privremenoj dozvoli koja je važila do 21. jula. Dodaju i da saglasnost koju opština izdaje ne definiše tačno gde će ekran biti postavljen.

Do komentara vlasnika niške firme "Silvervision" Marka Ilića Televizija 5 nije uspela da dođe, jer je na poziv upućen na broj poznat televiziji, najpre odgovorio i rekao da trenutno nije u gradu, ali da želi da razgovara o toj temi, ali se kasnije nije javljao, tako da se dalja sudbina sveltećeg ekrana za sada ne zna.

Jedno je izvesno, ekran je postavljen na trotoar koji spaja Ulicu 7. jula i šetalište na nišavskom keju i okrenut je parkingu, pa je zbog žardinjera koje su tu postavljene otežano kretanje dečijim ili invalidskim kolicima.

http://www.youtube.com/watch?v=-fu0wRO27Co

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track