BEČEJSKE ZIMSKE ČAROLIJE: Doček Deda Mraza s dvorskim pričama Fantasta
Foto: Promo TO Bečej

BEČEJSKE ZIMSKE ČAROLIJE: Doček Deda Mraza s dvorskim pričama Fantasta

Srbija -

Bečejska priča o Deda mrazu ispisana je davno u čarolijama dvoraca Dunđerskih, po salašima, ali i između istorijskih zdanja bečejskog grada i njegovog trga.

U modernom ruhu tradicija se od 26. do 29. decembra vraća manifestacijom „Dani deda mraza – Bečejske zimske čarolije“, s zimskom pastoralom drvenih kućica na centralnom Trgu Pogača i letećim sankama Deda Mraza, a o njoj svedoče priče koje će sada teći uz violine, begeš i savremene zvuke...

foto: Promo TO Bečej

Bečej je prvi grad u Srbiji koji dočekuje Deda Mraza na svom baroknom trgu na kome će po drugi put nići grad u gradu, i ponuditi praznične čarolije za one od „ 7 do 77“... Ponovo će najmlađi Bečejci sa roditeljima i bakama i dedama, ali i gosti iz cele Srbije dočekati leteće sanke Deda Mraza nadomak dvorca Fantast i vratiti se u neka zaboravljena pripovedačka vremena. U modernom ruhu tradicija se i ovog decembra vraća na bečejski trg, a različiti i slični običaji iz raznih delova Vojvodine, nošnje, gastronomski specijaliteti uz odabrana pića u centru malog zimskog „Deda Mraz grada“ čine ove dane još atraktivnijim. Sve kreće dočekom Deda Mraza, velikom feštom saonica i čeza i lutkarskim, pozorišnim pričama i iznenađenjima i za male i za velike. Ovom manifestacijom, kojoj je Bečej dao svoju boju i pečat turističkoj ponudi panonske ravnice, ali i cele Srbije.

foto: Promo TO Bečej

-Ovaj mali, ali raskošni grad Bačke, sa najatraktivnijim dvorcem Fantast, salašima, velelepnim zdanjima i istorijom, potezom opštine i njene turističke organizacije ulazi na mape Evrope s raznolikim i sličnim svetkovanjima zime i njenih čarolija, kaže direktor TO Bečej Nemanja Karapandžić.

Kurir.rs/Foto: TO Bečej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja