KITI SE NIŠ: Zasad ukrašene dve ulice! Na redu Obrenovićeva, trg, pozorište, most! Stižu veliki vilin konjic i jelka
Foto: JP Parking servis Niš

ove godine neće biti novih ukrasa

KITI SE NIŠ: Zasad ukrašene dve ulice! Na redu Obrenovićeva, trg, pozorište, most! Stižu veliki vilin konjic i jelka

Srbija -

NIŠ - Na niškim ulicama i trgovima u toku je postavljanje novogodišnjih ukrasa i oni su za sada kompletno postavljeni samo u dve ulice u centru grada, odnosno u Ulici Nikole Pašića i u Ulici Milojka Lešjanina.

Iako mnogi građani smatraju da se sa ukrašavanjem grada kasni, u Javno-komunalanom preduzeću "Parking servis" kazali su da je postavljanje novogodišnjih ukrasa krenulo na vreme, krajem novembra.

Rukovodilac službe javnog osvetljenja i novogodišnje dekoracije JKP "Parking servis", Predrag Nikolić, rekao je da su rokovi za postavljanje novogodišnjih ukrasa ostali isti kao prošle godine, tako da će kompletan posao oko dekorisanja biti završen u poslednjoj nedelji decembra.

"Do kraja ove sedmice završićemo ukrašavanje centralnog trga - Obrenovićeve ulice i postavljanje broja 2020. na Narodnom pozorištu. Uslediće ukrašavanje mosta na Nišavi i parka ispred zgrade Narodnog pozorišta, a onda će ukrasi biti postavljeni na ulice i trgove koji nisu u samom centru grada", kazao je Nikolić.

Pogledajte kako je bilo prošle godine...

On je rekao da će veliki ukrasi, poput Vilinog konjica i velike jelke, takođe biti deo novogodišnjeg dekora.

Nikolić je rekao da ove godine u Nišu neće biti novih ukrasa, zbog poteškoća koje je to preduzeće imalo sa javnom nabavkom.

"Mi smo još u septembru raspisali javnu nabavku, ali je jedan od ponudjača uložio žalbu Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Republička komisija je nedvosmisleno utvrdila da je naša komisija apsolutno ispravno napravila specifikaciju novogodišnjih ukrasa. Odgovor komisije stigao je u zakonskom roku, ali tek u zadnjim danima novembra", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, nastavak postupka javne nabavke nakon prijema odgovora komisije značilo bi nabavku ukrasa krajem januara, jer bi morao da bude ispunjen rok sprovodjenja postupka i rok isporuke od 30 dana.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da su pojedini gradjani prošle godine kritikovali grad zbog raspisvanja javne nabavke za nabavku ukrasa, jer su smatrali da je novac mogao biti uložen za lečenje velikog broja bolesnih ljudi, a sada gradjani kritikuju grad jer nema novih ukrasa.

(Kurir.rs/Beta/Foto: JP Parking servis Niš)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track