GRADONAČELNIК VUČEVIĆ: STVARAMO USLOVE DA SE U NOVOM SADU ČUJE REČ MLADIH
Foto: Marina Lopičić

GRADONAČELNIК VUČEVIĆ: STVARAMO USLOVE DA SE U NOVOM SADU ČUJE REČ MLADIH

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnicom francuskog grada Amijena Brižit Fur. Ona je u poseti Novom Sadu povodom predaje ključeva za Omladinsku prestonicu Evrope, pošto je Amijen nosilac te prestižne titule za 2020. godinu.

Gradonačelnik Vučević poželeo joj je srdačnu dobrodošlicu i čestitao Amijenu na izboru, naglasivši da je Novom Sadu ta titula mnogo pomogla. On je rekao da je formiranje OPENS-a ujedinilo je i dodatno motivisalo veliki tim mladih u Novom Sadu koji su na sebe preuzeli i veliku odgovornost da koncipiraju stratešku omladinsku politiku Grada. Sagovornici su se složili da u mladima leži velika snaga za pozitivne promene, i da ovakvi projekti doprinose približavanju ljudi, međunarodnoj saradnji i stvaranju zajedničkih univerzalnih vrednosti.

- Novi Sad nastoji da bude model i drugim gradovima u Srbiji, ali i u regionu, kako se stvaraju uslovi da se zaista čuje reč mladih, da im se pruži prilika da učestvuju u realnim društvenim zbivanjima, ali i da se suoče sa brojnim izazovima. Za nas se ova titula ne odnosi samo na 2019. godinu, jer mi ćemo sa istim entuzijazmom nastaviti da dalje razvijamo programe odgovorne omladinske politike i da u tom procesu sarađujemo sa svim zainteresovanim partnerima iz Evrope i sveta - istakao je novosadski gradonačelnik.

Gradonačelnica Amijena zahvalila se na dobrodošlici i naglasila da će Amijen od Novog Sada moći mnogo toga da nauči, s obzirom na to da je i njihova ambicija da kreiraju program sa dugoročnim efektima.

Zvaničnici su se složili da projekat Omladinska prestonica Evrope briše granice, te da će sigurno otvoriti put daljoj saradnji dva grada, a posebno u okviru Mreže Omladinskih prestonica Evrope, koja je nedavno osnovana u Novom Sadu i koja je danas održala prvi zvaničan sastanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja