IMA NADE ZA PIROTSKOG VETERANA: Radio amateri prikupili 185.000 dinara, odeću i obuću za nesrećnog Radeta Ćirića
Foto: Privatna Arhiva

oporavlja se u bolnici

IMA NADE ZA PIROTSKOG VETERANA: Radio amateri prikupili 185.000 dinara, odeću i obuću za nesrećnog Radeta Ćirića

Srbija -

Pomoć u novcu, odeći i obući, sakupili su članovi Radio-kluba Pirot za sugrađanina Radeta Ćirića, koji je upravo njihovim angažovanjem prevežen do bolnice, gde mu je pružena neophodna medicinska nega.

Nakon što su 53-godišnjem Maniću iz sela Sinja Glava pomogli pre 10 dana, pirotski radio-amateri uputili su apel da se ratnom veteranu pomogne i na druge načine. Njihovom pozivu odazvao se veliki broj ljudi, a osim značajne svote novca, sakupljena je i odeća i obuća koja će mu biti uručena po izlasku iz bolnice.

Milan Radovanović koji je gotovo svakodnevno u kontaktu sa Ćirićem kaže da je on, nakon što su pronašli u teškom zdravstvenom stanju, mnogo bolje i da se oporavlja u bolnici.

Oko 185.000 dinara smo prikupili. Krenuli smo do Centra za socijalni rad da vidimo šta dalje. On će biti smešten u Dom za stare, oporavlja se, mnogo mu je bolje. Konsultovaćemo se sa Centrom za socijalni rad kako da upotrebimo novac - kaže Radovanović.

Povređeni Čirić nije imao ni ličnu kartu, ni zdravstvenu knjižicu, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad, obezbeđena su mu sva dokumenta, kaže Radovanović.

- U ime Radeta i svih nas iz Radio kluba još jednom se zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su donirali odeću, obuću i novac. Deo novca će verovatno biti potrošen na bolničko lečenje - kažu u Radio-klubu Pirot.

Podsetimo, smrznutog, gotovo nepokretnog i povređenog Ćirića u trošnoj kući bez vode, struje i grejanja, zatekle su komšije koje ga nisu videle nekoliko dana, a kada su od Hitne pomoći dobili odgovor da ne mogu odmah da reaguju, jer su sva vozila zauzeta, pozvali su radio-amatera Milana Radovanovića, koji je sa svojim kolegama odmah reagovao i svojim džipom otišao do sela gde živi ovaj muškarac.

(Kurir.rs/Južne vesti, LJ.Filipov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track