Najnovije vesti

OTAC IM UMRO OD RAKA, NAJSTARIJI BRAT SE UBIO

NAJTUŽNIJA SLIKA ZA NIKOLJDAN: Ovako su Panići dočekali krsnu slavu, na stolu samo kolač i sveća (FOTO, VIDEO)

Srbija
11:05h

ČAČAK - Dvojica braće, Bratislav i Miroslav iz Milićevaca ranom zorom su slavski kolač odneli u crkvu, a majka Dragica ga posle toga stavila na sto i to je jedino što su imali za ovaj Nikoljdan.

foto: RINA

Za šest meseci Panići su ostali bez dva člana, otac je preminuo od raka, a stariji brat se ubio pre 5 dana.

foto: RINA

- Majka je sinoć umesila kolač, prelomili smo ga kao što smo radili dok su tata i brat bili živi. Želeli smo da se pomolimo Bogu da prevaziđemo ove teške trenutke i da i nama jednom krene na bolje - priča šesnaestogodišnji Bratislav.

foto: RINA

U kući Panića, međutim, već deset godina nema ni struje ni vode, ali mališani ponosno kažu - ma, mi smo na to navikli.

foto: RINA

- Otkad znam za sebe, znam da noći provodimo u mraku. Pogledamo televizor kod komšije, a kupamo se u kuhinji. Ja donesem korito, zagrejem vodu i tako otkad sam krenuo u prvi razred. Iako nam je takva situacija i brat i ja se kupamo svaki dan, jer idemo u školu i moramo biti uredni - kaže ovaj hrabri dečak koji je sam pripremio drva za ovu zimu, jer nije imao ko drugi.

foto: RINA

Ispred trošne seoske kuće još uvek stoje sveće od nedavne sahrane, a na zidu dve umrlice jedna do druge. Majka Dragica skrhana sedi u uglu sobe i jedva progovara jer njen bol je najveći.

foto: RINA

- Nismo nikad ni od koga tražili pomoć, bili smo ponosni iako živimo i bez struje i bez vode i u jako teškim uslovima. Sada sam morala da kažem, zbog ova moja dva sina. Za mene je svejedno, ali su oni zaslužili bolje uslove za život. Mog najstarijeg sina više nema, obesio se, ali Braca i Mikija moram sačuvati od ove nemaštine - jedva je kroz suze rekla Dragica.

foto: RINA

Najmlađi Miroslav ima 12 godina i on sa bratom, iako mali, svakodnevno donosi vodu i drva.

foto: RINA

- Pomažemo mami koliko god možemo, njoj je najteže. Želeo bih samo da imamo vodu i struju, ostalo nam ništa ne treba sve ćemo sami - ispričao je Miroslav.

Za ovaj Nikoljdan Panići neće imati goste, ali se nadaju da je lošim događajima došao kraj i da ih očekuju svetliji dani. Dvojica braće to iskreno priželjkuju, onako kako to samo deca umeju - od srca.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...