ZAVRŠENA REKNSTRUKCIJA ŠKOLE U PRIBOJU: Svečano otvorena renovirana METŠ
Foto: Dragan Ljeljen

ZAVRŠENA REKNSTRUKCIJA ŠKOLE U PRIBOJU: Svečano otvorena renovirana METŠ

Srbija -

Nakon godinu dana, koliko je trajala rekonstukcija, zgrada METŠ u Priboju zasijala je u potpuno novom ruhu.

Vrednost radova, koji su finansirani iz republičkog budžeta, iznosila je 541,5 miliona, jer je osim METŠ renovirana I OŠ Desanka Maksimović. Promenjen je krov, fasada, enterijer, podovi, stolarija, instalacije, stepeništa, mokri čvorovi, a nabavljen je i novi nameštaj i ugrađena rampa za osobe sa invaliditetom. Škola ima i potpuno novu protivpožarnu zaštitu, wifi, ozvučenje, video nadzor. Završeno je i parterno uređenje za obe škole, kao i praking mesta za zaposlene.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da se renovirana škola predaje na upotrebu učenicima i profesorima METŠ, koji će sada imati odlične uslove za rad i napredovanje.

foto: Dragan Ljeljen

- Učenicima i profesorima čestitam na novoj školi od koje očekujemo da prati potrebe privrede i obezebeđuje potrebne kadrove - zaključio je Rvović.

Dr Dušan Kićović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, napominje da je država prepoznala značaj obrazovanja, pa je odlučila da obnovi sve škole u Srbiji, a među prvima su ove dve u Priboju.

- Otvaramo potpuno novu školu, toliko je lepa, uređena i opremljena, iako znam da je rekonstruisana - kaže Kićović i napominje da bi odlični uslovi u obnovenim školskim ustanovama trebalo da rezultiraju i boljim obrazovanjem i boljim kadrovima, koji će Priboj i našu Srbiju da vuku napred.

U ime Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Đorđe Vuković je pohvalio rukovodsto lokalne samouprave i dodao da će država preko Kancelarije obnavljati i dalje škole i njihove propratne sadržaje, kao što su fiskulturne sale ili bazeni, jer su i vannastavne aktivnosti vrlo bitne.

- Država Srbija će pored škola obnavljati i zdravstvene ustanove, ustanove socijalne zaštite, vodvodne i kanalizacione mreže, kako bi građani Srbije imali dobre i stručne kadrove, da bi imali gde da se leče, ali i da udišu čist vazduh i piju zdravu vodu- naveo je Vuković.

Grad Priboj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja