HOROR U LAĆARKU: Gladni psi pušteni iz azila drže decu u strahu, u školskom dvorištu jedan pas zaklao drugog
Foto: Mitrovica.info/K.Petrović

opasno

HOROR U LAĆARKU: Gladni psi pušteni iz azila drže decu u strahu, u školskom dvorištu jedan pas zaklao drugog

Srbija -

Završetak prvog polugodišta u Osnovnoj školi “Triva Vitasović Lebarnik” obeležen je strahom školaraca i njihovih roditelja od povećanog prisustva pasa lutalica u školskom dvorištu i oko njega.

Reč je o čoporima gladnih pasa, kojih je nekad i po više od deset. Navodno, u pitanju su čipovani psi koji su pušteni iz azila s obzirom na to da su u njemu kapaciteti puni, navodi portal Mitrovica.info.

Roditelji kažu da su obavestili nadležne, ali su dobili odgovor da se tu ništa ne može učiniti jer pse nemaju gde da zbrinu.

Istina, do sada nije bilo zabeleženih slučajeva napada pasa na decu, sem u situacijama kada psi skaču zbog užine ili prosto da bi se igrali.

foto: Mitrovica.info/K.Petrović

Ipak, slučaj od pre par dana kada je u školskom dvorištu jedan pas udavio drugog, i to u jutarnjim časovima kada su deca dolazila u skolu, zabrinuo je roditelje.

Zbog toga je već održan sastanak roditelja sa nadležnim rukovodiocima iz lokalne smaouprave, gde je dogovoreno da se, pre početka drugog polugodišta, reši ovaj problem.

Kako je obećano, psi će biti uklonjeni sa lokacije, a škola će biti ograđena, uz to biće postavljen i video-nadzor. Pored toga, upućen je i apel meštanima Laćarka da obaveste komunalnu inspekciju ili „Zoo higijenu“ ukoliko u blizini primete kretanje pasa lutalica.

(Kurir.rs/mitrovica.info, M. Milivojević/ foto: K. Petrović))

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja