Najnovije vesti

TRAVAR MIRKO IMA NAJBOLJI LEK ZA MAMURLUK: Spremio je zalihe za Novu godinu, otkrio je kako da se što pre otreznite FOTO
Foto: RINA

prirodni lek

TRAVAR MIRKO IMA NAJBOLJI LEK ZA MAMURLUK: Spremio je zalihe za Novu godinu, otkrio je kako da se što pre otreznite FOTO

Srbija

ČAČAK – Nakon burnih novogodišnjih noći mnogi se hvataju za glavu. Neki zato što su puno potrošili, ali i zato što su prepili.

Veselje, hrana i piće ono je što obeležava prazničnu atmosferu, ali u svoj toj euforiji mamurluk je ono što ih ujutru dočeka, a sa njim se oni koji su preterali bore na različite načine.

"Klin se klinom izbija, nakon burne noći ujutru opet nastavljamo sa rakijicom, tako zaboravimo na muku i glavobolju i idemo sve nanovo", kaže Slavko Vulović iz Bresnice.

foto: RINA

Međutim, njegova žena Olga se baš i ne slaže sa ovom konstatacijom. "Možda popije jednu rakijicu, misleći da može da nastavi, ali odmah nakon toga pada u krevet i traži kiselu čorbu ili kafu. Dan posle pijanke nigde se ne mrda," rekla je uz osmeh gospođa Vulović.

foto: RINA

A najčuveniji srpski lek za mamurluk je kiseli kupus ili raso, pa mnogi kažu da se i uzrok i rešenje za glavobolju nalaze u buretu. Travar Mirko Milinković pripremio je zalihe za prijatelje. "Kiseli kupus i raso puni su vitamina C, E, K ali i vitamina U koji je važan za želudac. Nema ništa bolje nego kad se probudite mamurni, na prazan stomak popijete čašu rasola, a onda to isto ponovite popodne. Posle toga provereno ste spremni za novu rundu", naglasio je ovaj poznati travar. Pored rasola za brz oporavak preporuciju se i jak, masan doručak. Pržena slanina, pršuta i jaja idealni su da počnete dan nakon opijanja, a ako čak ni to ne pomaže, ostaje samo jedan savet – nemojte piti.

(Kurir.rs/RINA)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...