DA NAJMLAĐIM PACIJENTIMA BUDE MAKAR MALO LAKŠE: Crveni krst Kruševca obilazi mališane na Dečijem odeljenju
Foto: Ž.M.

stigao im božić bata

DA NAJMLAĐIM PACIJENTIMA BUDE MAKAR MALO LAKŠE: Crveni krst Kruševca obilazi mališane na Dečijem odeljenju

Srbija -

KRUŠEVAC - Tradicionalno, za božićne praznike, Crveni krst grada Kruševca obilazi mališane na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu i tom prilikom im deli paketiće.

Akcija „Jedan paketić - mnogo ljubavi“ ima za cilj da najmladjim pacijentima makar na tren dočaraju domaću atmosferu u vreme radosnih hrišćanskih praznika. Podeljeno je 17 poklon paketića.

Aktivistima Crvenog krsta asistirao je Božić Bata odnosno Deda Mraz.

Mališani na lečenju, njih 17 na Dečjem odeljenju Kruševačke opšte bolnice dobili su poklone. Aktivistima i volonterima Crvenog krsta pomagao je u dodeli paketića Božić Bata. Akcija „Jedan paketić mnogo ljubavi“ tradicionalno izmami osmeh mališanima pacijentima, a više o akciji sekretar Gradskog odbora Crvenog krsta Ema Todorović kaže:

foto: Ž.M.

- Cilj akcije da se mališanima koji prazniik provode na bolničkom lečenju na neki način ublaži nostalgija za toplim porodičnim domom, a ujedno pokušati da makar na trenutak izmamimo osmehe na njihovim licima. Ovom prilikom se u ime dece zahvaljujem zdravstvenim radnicima koji se brinu o njihovom zdravlju i zdravlju svih nas i da svima poželim srećan Božić. Mir Božji, Hristos se rodi! I ove godine u pratnji sa nama je Božić Bata koji će mališanima koji su na lečenju podeliti paketiće u želji za što bržim ozdravljenjem.

Mališani su se obradovali i na trenutak odagnali muke koja donosi bolest, a koja ih je u vreme najradnosnijeg hrišćanskog praznika Božića zadesila i provode ga u bolnici na lečenju.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja