NIŠ SIJA, PRIVLAČI TURISTE KAO MAGNET Pogledajte kako je ukrašen, navala gostiju iz Bugarske, Grčke i Severne Makedonije
Foto: Beta/Saša Đorđević

prošle zime je od decembra do kraja januara bilo 13.500 turista

NIŠ SIJA, PRIVLAČI TURISTE KAO MAGNET Pogledajte kako je ukrašen, navala gostiju iz Bugarske, Grčke i Severne Makedonije

Srbija -

NIŠ - Svi smeštajni kapaciteti u Nišu bili su ispunjeni za Novu godinu i Božić, a među gostima iz inostranstva najviše je bilo Bugara, Grka i Makedonaca, izjavila je danas vršiteljka dužnosti direktora Turističke organizacije Niša, Danka Milojković.

Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, prošle zime je od decembra 2018. do kraja januara 2019. u Nišu bilo 13.500 turista, a u mesnoj turističkoj organizaciji procenjuju da će ta brojka ove zime biti veća za 20 odsto.

1 / 17 Foto: Beta/Saša Đorđević

"Turisti koji su odseli u Nišu, iskoristili su odmor i za posetu obližnjim banjama, pre svega Prolom, Lukovskoj i Sokobanji. Bili su prvenstveno zainteresovana za 'spa centre', ali manje za obilazak istorijskih spomenika", kazala je Milojković.

Ona je najavila da će Turistička organizacija Niša, zbog interesovanja turista da tokom boravka u Nišu obidju i okolinu, ove godine raditi na razvoju "integrisanog turističkog proizvoda" južne i istočne Srbije.

To će biti "jedinstvena ponuda grada Niša i okolnih mesta i destinacija kao što su Stara planina, Đavolja varoš i Caričin grad", rekla je Milojković.

Turistička organizacija Niša promociju ponude počinje sredinom januara na Sajmu turizma u Beču, posredstvom Turističke organizacije Srbije. Milojković je pozvala ugostitelje i hotelijere Niša da se jave da bi se predstavili na tom sajmu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track