KRUŠEVAČKI VODOVOD DONEO VAŽNU ODLUKU: Preuzeli vodovodne mreže podjastrebačkih sela u dolini Ribarske Reke
Foto: Printscreen

sigurnije vodosnabdevanje

KRUŠEVAČKI VODOVOD DONEO VAŽNU ODLUKU: Preuzeli vodovodne mreže podjastrebačkih sela u dolini Ribarske Reke

Srbija -

Skupština grada Kruševca donela je odluku o prenošenju vodovodnih mreža podjastrebačkih sela u dolini Ribarske Reke, kojima su do sada upravljale mesne zajednice, na upravljanje Javnom komunalnom preduzeću Vodovod Kruševac, a sve u cilju kvalitetnog i bezbednog snabdevanja građana zdravom pijaćom vodom.

Meštani naseljenih mesta Veliki Šiljegovac, Belasica, Mala Reka, Zebica, Veliko Krušince i Srndalje, kao i sela u dolini Ribarske Reke - Ribare, Rosica, Zubovac, Malo Krušince i Grevci sopstveni radom, finasijskim sredstvima i samodoprinosom izgradili su vodovodnu mrežu, koja je u prethodnom periodu imala mnogo tehničkih problema, zagađenja, pa čak i višemesčnih nestašica zdrave pijaće vode.

Ovaj problem je posebno bio izražen u najvećem selu u kruševačkom kraju – u Velikom Šiljegovcu, koje je vodom snabdevano iz cisterni sa akumulacije “Ćelije”, a građani su zbog toga negodovali. U cilju rešenja ovog višegodišnjeg problema Gradska uprava je mesne sisteme vodosnabdevanja u Ribaru i Velikom Šiljegovcu prenela na upravljanje i održavanje JKP “Vodovod Kruševac”.

Ovo gradsko javno preduzeće je jedno od najuspešnijih u Srbiji u svojoj grani u ovoj godini nastaviće sa investiocionim ulaganjima i u 2020. godini. Pored izgradnje Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, 90 miliona dinara će uložiti u rekonstrukciju stare vodovodne mreže i još 92 miliona za izgradnju nove vodovodne mreže. Po zvaršetku svih radova u sistemu vodosnabdevanja grada Kruševca pokrivenost stanovništva i naseljenih mesta biće veća od 93 posto.

Kurir.rs/Ž. M.

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track