RADOST ZA MALIŠANE: Svetosavsko zvonce paketićima obradovalo više od 400 dece (VIDEO, FOTO)
Foto: Sveta Srbija

hUMANOST NA DELU

RADOST ZA MALIŠANE: Svetosavsko zvonce paketićima obradovalo više od 400 dece (VIDEO, FOTO)

Srbija -

U prošloj nedelji svetonikolajevski paketići su podeljeni na teritoriji srpske enklave Novo brdo na Kosovu i Metohiji

Zahvaljujući dobrodeteljstvu Miroslava Grahovca, rođenog Somborca , a poreklom iz Srpske Krajine - Like, sa trenutnim prebivalištem u Nemačkoj, gde živi sa suprugom Jasminom i ćerkicom Milom i sinom Manojlom, Svetosavsko zvonce je dobilo mogućnost da svetonikolajevskim paketićima obraduje više od 400 dece.

Posle prošlonedeljne posete dečici u srpskim enklavama kosovometohijskog pomoravlja u predvečerje malog Božića - Srpske Nove Godine, obiđena su deca u Zaječaru i Knjaževcu.

Domaćini, podrška i pomoć na terenu Svetosavskom zvoncu su bili Eparhija timočka i pevač popularne muzike, umetnik Željko Vasić, inače rođeni Zaječarac.

Prvog dana boravka u Timočkoj krajini, obiđena je Ustanova Grada Zaječara za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak”. Tamo su goste iz Beograda dočekala deca koja su u znak zahvalnosti i gostoprimstva spremila predivan program za goste, a u ime zaposlenih rečima dobrodošlice obratila se direktorka “Oblutka” Ana Petković.

Deca su spremila i specijalne darove koje su sami aranžirali za svog sugrađanina Željka Vasića, đakona Vuka Jovanovića iz Eparhije timočke i Dimitrije Stikića, predstavnika redakcije Svetosavskog zvonca.

Na kraju su podeljeni svetonikolajevski paketići svoj deci koja se uče i leče u ovoj Ustanovi.

Drugog dana boravka obiđena su deca u Knjaževcu i grupni susret sa njima je bio u crkvi Svetog Georgija gde su starešina hrama sveštenik Perica Božunović i iguman manastira Svete Trojice protosinđel Zaharija (Mitić) okupili knjaževačku decu. Paketiće deci i časopis Svetosavsko zvonce deci su podelili, pevač popularne muzike, umetnik Željko Vasić i Dimitrije Stikić, redakcija “Zvonca”.

foto: Sveta Srbija

U prošloj nedelji svetonikolajevski paketići su podeljeni na teritoriji srpske enklave Novo brdo na Kosovu i Metohiji i to u selima: Zenice, Prekovce, Izvor, Manuta, Đuro padina, Jasenovik, Broćinac, Zebince. Asistenciju i pomoć oko ciljanih poseta domovima srpskih porodica koje su mnogodetne i lošijeg materijalnog stanja pored prote novobrdskog Steve Mitrića, dao je i predsednik Opštine Novo brdo gospodin Svetislav Ivanović sa saradnicima.

U ime redakcije Svetosavskog zvonca, paketiće je deci podelio Dimitrije Stikić, šef marketinga u pratnji Željka Popovića, predsednika krfskog udruženja grčko-srpskog prijateljstva i Gospodina Đorđa Tešanovića iz Nevesinja saradnika redakcije.

foto: Sveta Srbija

Sledećega dana, delegacija Svetosavskog zvonca je prisustvovala Svetoj liturgiji u hramu Presvete Bogorodice, nakon koje su deci koja su prisustvovala molitvi podeljeni svetonikolajevski paketići. Akcija se dalje nastavlja u Republici Srpskoj i Dalmaciji.

Svoj doprinos u realizaciji ove haritativne akcije dali su i: Srbsko sabranje “Baštionik” iz Banjaluke, Kompanija “Prehrana” Požega, Pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja”, parohija novobrdska Eparhije SPC raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, parohija SPC u Zadru i okolini, kao i Eparhija timočka, Versko dobrotvorno starateljstvo i pevač popularne muzike, kompozitor i tekstopisac Željko Vasić.

1 / 27 Foto: Sveta Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track