Parking servis mu vratio kola posle dve godine
Foto: RTV

Ko čeka dočeka

Parking servis mu vratio kola posle dve godine

Srbija -
Osnovni sud u Novom Sadu doneo odluku da JP "Parking servis" mora da vrati automobil Emiru Jašareviću i njegovoj supruzi Gabrijeli Kečkeš koji je dve godine stajao u ograđenom prostoru tog preduzeća

NOVI SAD - Osnovni sud u Novom Sadu doneo je odluku da JP "Parking servis" mora da vrati automobil Emiru Jašareviću i njegovoj supruzi Gabrijeli Kečkeš koji je dve godine stajao u ograđenom prostoru tog preduzeća u Ulici Filipa Višnjića na Podbari.

Supružnicima je pre dve godine pauk odneo vozilo sa zelene površine. Oni nisu želeli da plate kaznu jer su tvrdili da je automobil bio parkiran na zemljanom prostoru, pa je vozilo svo vreme bilo u prostoru Parking servisa.

"Ovo javno preduzeće radi upravo suprotno zakonu, Ustavu i evropskim standardima i nezakonito zadržava vozila građanima Novog Sada kao i putnicima koji ovde dolaze svojim automobilima, i to u ovom visokoograđenom i dobro kontrolisanom parkingu", smatra Jašarević.

On kaže da se neće zadržati samo na ovoj presudi i da će zahtevati nadoknadu štete za prethodni period, jer su bili prinuđeni da iznajmljuju druge automobile, dok je istovremeno njihov u mnogome izgubio na vrednosti.Portparolka "Parking servisa" Jasna Kovčin kaže da je automobil uklonjen i zadržan u skladu sa propisima i po nalogu Komunalne inspekcije.

"Sud je doneo delimičnu presudu da sada vlasniku vratimo vozilo bez naknadnih troškova, a budući da je postupak i dalje u toku, ostaje da vidimo kako će se spor završiti", rekla je Kovčin.

Iz "Parking servisa" poručuju da broj odnetih vozila svakog dana varira, kao i cene kazni jer one zavise od težine automobila i prostora sa kojeg se uklanja. U kasu ovog preduzeća se inače dnevno slije 160.000 dinara od kazni koje se naplate od vlasnika nepropisno parkiranih vozila koje odnese pauk, što je blizu 60 miliona na godišnjem nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track