POSLE PISANJA KURIRA: Pred đacima nema više automata s kafom i slatkišima
Skandal... OŠ „Sveti Sava“, Foto: Tamara Trajković

konačno

POSLE PISANJA KURIRA: Pred đacima nema više automata s kafom i slatkišima

Srbija -

Pod pritiskom javnosti iz hodnika OŠ „Sveti Sava“ iz Nove Pazove sklonjen sporni aparat

Iz hola OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, nakon pisanja Kurira, uklonjen je automat na kojem su osnovci mogli da kupe kafu, energetska pića, čaj, slatkiše i grickalice.

Fotografiju praznog hola u kojem se nalazio sporni aparat objavila je i organizacija potrošača Efektiva, koja je i upozorila na činjenicu da se u jednoj obrazovnoj ustanovi mališanima prodaju artikli koji su štetni po njihovo zdravlje.

Podsetimo, automati za samoposluživanje postavljeni su u hol škole 26. decembra 2019. godine, o čemu je Kurir pisao, što je dovelo do velikog revolta javnosti, ali i stručnjaka i nutricionista, koji su istakli da je neverovatno da škola, koja bi trebalo da vodi računa o zdravlju i razvoju dece, radi upravo suprotno, odnosno truje decu. Inače, artikli koji su se mogli naći u automatu prodavani su po paprenim cenama, pa je tako jedna čokoladna bananica koštala četiri puta skuplje nego u prodavnici - čak 50 dinara, a na sve to automat nije ni vraćao kusur.

Nakon što je ministar prosvete Mladen Šarčević za Kurir izjavio da je to nedopustivo i da je reč o samovolji direktora, Kuriru se konačno pre dva dana javio i direktor škole Strahinja Blagojević, koji je rekao da je naredio uklanjanje automata.

Kurir.rs/ R. K. Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track