STIŽE POMOĆ HRABROJ NEVENI, SAMOHRANOJ MAJCI IZ ČAČKA: Sama podiže troje dece u iznajmljenom stanu i hoće da radi!
Foto: RINA

priča podigla srbiju na noge

STIŽE POMOĆ HRABROJ NEVENI, SAMOHRANOJ MAJCI IZ ČAČKA: Sama podiže troje dece u iznajmljenom stanu i hoće da radi!

Srbija -

Najpreča joj je hrana za dečicu. Na njenu adresu već je stigao ogrev, a sutra će ići na razgovor za posao

ČAČAK - Posle priče o samohranoj majci Neveni Šipetić iz Čačka koja se teško snalazi za hranu, odeću i ogrev, na poziv ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića odmah se angažovala lokalna samouprava, javili su se humani ljudi, a porodicu je danas posetio i ministar sa saradnicima.

foto: Printscreen RTS

U iznajmljenom stanu sa troje dece jedva sastavlja kraj sa krajem. Ova samohrana majka jedinu pomoć u hrani i odeći dobija od čačanskog Kola srpskih sestara.

"Za sada mi je najpotrebnije samo da imaju deca hrane, pošto u tome slabo se snabdevamo i da ja počnem da radim", kaže Nevena Šipetić, samohrana majka iz Čačka.

Priča o Neveni Šipetić pokrenula je sve. Na njenu adresu već je stigao ogrev, a sutra će ići na razgovor za posao. "Grad Čačak ima i budžetsku rezervu koju koristi za ovakve slučajeve i drva za ogrev i sve ono što je neophodno, naravno novčana sredstva da se svi naši sugrađani zbrinu na adekvatan način", ističe Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

foto: Printscreen RTS

U Čačku se za socijalnu zaštitu godišnje izdvaja 345 miliona dinara. Iako se u protekle tri godine više od tri stotine porodica javilo za pomoć, mnogi još nisu u sistemu socijalne zaštite.

Primer Nevene Šipetić povod je za reagovanje resornog ministarstva na teritoriji cele Srbije.

foto: RINA

"Ja ću da pošaljem kao ministar jedan zadatak direktorima Centara za socijalni rad i opštinama da izađu, da obiđu teren i da napravimo da vidimo da li postoje neke porodice koje eventualno su na neki sličan način u problemu kao što je i ova porodica i da probamo da odreagujemo kao država", navodi Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Đorđević je u Čačku posetio i ustanovu za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zračak" i Narodni muzej koji će sada biti pristupačan i osobama sa invaliditetom.

(Kurir.rs/RTS/Silvija Pašajlić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track