Najnovije vesti

IMA NADE ZA RADNIKE IZ MAJDANPEKA:Ministarstvo zakazalo hitan sastanak sa rukovodstvom fabrike Bakarne cevi koja se gasi
Ilustracija, Foto: Shutterstock

upoznati sa teškom situacijom

IMA NADE ZA RADNIKE IZ MAJDANPEKA:Ministarstvo zakazalo hitan sastanak sa rukovodstvom fabrike Bakarne cevi koja se gasi

Srbija

BEOGRAD - Ministarstvo privrede saopštilo je danas da je upoznato je sa situacijom u fabrici "Bakarne cevi" u Majdanpeku, odnosno sa donetom odlukom o obustavljanju proizvodnje, i stupilo je u kontakt sa rukovodstvom kompanije.

"Zatražen je hitan sastanak da bi se dodatno upoznali sa situacijom i razlozima za ovakvu odluku. Naš cilj je da kao odgovorna vlada eventualno iznađemo mehanizme kako da pomognemo kompaniji da ostane u delatnosti i time sačuvamo oko 350 radnih mesta"', navodi se u saopštenju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ministarstvo privrede kaže da je insistiralo na otvorenosti za saradnju i podršci, poštujući pravo i odluku Skupštine akcionara privatne kompanije da, rukovodeći se svojim poslovnim interesima, donese takvu odluku.

Podseća se da je Fabrika bakarnih cevi Majdanpek privatizovana 2004. godine i da je bila u monitoringu do 2006 . godine, kao da je sve svoje ugovorne obaveze ispoštovala.

Od 2006. godine Ministarstvo privrede nema nadležnost nad tim preduzećem.

Ministarstvo privrede ističe da je svakodnevno u kontaktu i sa predstavnicima kompanije i sa opštinom Majdanpek i da je apsolutno opredeljeno da sve svoje kapacitete u skladu sa zakonom stavi na raspolaganje kompaniji da sačuva posao i radna mesta za zaposlene.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...