SAVKA (65) JE FENOMEN! ZA 45 GODINA RADA, NEMA NI DAN BOLOVANJA: Posao mi je svetinja, ne znam šta ću da radim u penziji
Foto: B.R.

medicinska sestra iz kuršumlije

SAVKA (65) JE FENOMEN! ZA 45 GODINA RADA, NEMA NI DAN BOLOVANJA: Posao mi je svetinja, ne znam šta ću da radim u penziji

Srbija -

KURŠUMLIJA – Savka Đorđević (65) medicinska sestra iz Kuršumlije pravi je supermen, jer za 45 godina radnog staža nema ni dan bolovanja! Ona bukvalno može da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja je više od polovine svog života provela u radu.

Zbog svog predanog rada, Savka je ove godine dobila Svetosavsku zahvalnicu, koju dodeljuje Toplički upravni okrug za doprinos u obrazovanju, kulturi, veri i zdravstvu.

- Za mene je posao svetinja i uvek sam se trudila da ga obavljam što savesnije. Još par meseci i čeka me penzija, a pravo da vam kažem uopšte ne znam šta ću da radim kada odem - kazala nam je Savka.

Ona je zaposlena u specijalističkoj ambulanti Doma zdravlaj Kuršumlija, gde dnevno ima oko 70 pacijenata. Pored papirologije, ona obavlja i sve hiruške intervencije, pripremu materijala i sve ostalo što je potrebno u njenom poslu.

-Volim ovo što radim i čak i kada sam prehlađena, na poslu sam. Očuvala sam i decu, izvela ih na put, a kada sam bolesna koristim godišnji odmor- kaže ova vedra i vredna žena koja može biti uzor.

Ona dodaje da je u vreme bombardovanja ona bila u svim intervencijama u kuršumlijskoj opštini, odnosno na terenu. Ispratila je sve tragedije i spasavala ljude koji su povređeni. O njoj je ispevana i guslarska pesma u ovom kraju, a za Savku Đorđević i njen rad svi znaju.

- Naravno, ume da bude teško, naporno, ali tada pomislim da je moj zadatak da pomognem da se spasi ljudski život i to mi da snagu da izdržim- dodaje naša sagovornica.

Čak je, kako kaže u Titovo vreme, dobijala zahvalnice za svoj rad i predanost, ali joj je najveća nagrada ipak čovek koji nakon ozdravljenja dođe da joj se zahvali, ili je sretne na ulici i osmehne joj se.

- Taj osmeh mi daje snagu da nastavim i da ne odustajem, jer ljudima smo zaista potrebni - naglasila je Savka, kojoj je možda i kum, kada joj je dao ime koje je izvedeno od imena Svetog Save, utro put i odredio poziv i život....

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja