BRITKO PERO PROKUPAČKOG OBUĆARA: Slobodan piše najlepše stihove dok popravlja cipele
Foto: Kurir/B.R.

spojio nespojivo

BRITKO PERO PROKUPAČKOG OBUĆARA: Slobodan piše najlepše stihove dok popravlja cipele

Srbija -

PROKUPLJE – Prokupački obućar Slobodan Milošević dokaz je da zanatlija ume da bude i nežan i sentimetalan čovek, jer uporedo sa ovim poslom koji godinama obavlja, on je pesnik i aforističar.

Iako se na prvi pogled čini da je to gotovo nemoguće sastaviti, Slobodan može. Čak je prvo postao pesnik, a zatim obućar.

- Moj talent se iskazao u osnovnoj školi, a teško vreme devedesetih raspisalo je i moju pesničku dušu i olovku. Inspiraciju nije teško naći, ali trudim se da je dobro obradim i pošaljem poruku koja u meni vri - kaže naš sagovornik.

Prve stihove napisao je u školi, a prvu nagradu dobio je na konkursu za pesmu o pilotu. Njegove pesme su prvi put objavljenje 2018. godine u zbirci "Dobričko pero" i u književnom listu "Tok".

Nasledio je obućarski zanat od oca, pa sada uporedo radi oba posla. Najviše voli da piše aforizme, jer za njih inspiraciju dobija i od svojih mušterija. Tako su nastali brojni, koje izgovara mušterijama kada uđu u njegovu radnju. Naravno, mnogi su mu i objavljivani u listovima, novinama.

To pomalo čudi njegove mušterije, Slobodan dok popravlja cipele, seče štikle, ili postavlja đonove, smišlja svoje pesme i aforizme. Nekada u naletu inspiracije baci obućarski alat i odmah dohvati olovku da zapiše ono što mu je u mislima naišlo.

Ipak, do sada nije pogrešio u svom zanatu i dobro radi posao, kako što dobro piše i stihove!

(TEKST, FOTO: Kurir.rs/ B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track