ZA 55 KVADRATA NA 30 GODINA RATA 82 EVRA: Evo ko će sve moći da kupi ove stanove u Kraljevu
Foto: Gradska uprava Kraljevo

biće izgrađeno ukupno 946 stanova

ZA 55 KVADRATA NA 30 GODINA RATA 82 EVRA: Evo ko će sve moći da kupi ove stanove u Kraljevu

Srbija -

Radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kraljevu, u naselju Voćareve livade u Ribnici, započeti u aprilu prošle godine, teku prema utvrđenom planu, a uskoro će i ratni vojni invalidi i porodice palih boraca moći da kupuju ove stanove po istim uslovima kao pripadnici bezbednosnih snaga, najavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

foto: Gradska uprava Kraljevo

- Za stan od 55 m2, na 30 godina, mesečna rata za pripadnike snaga bezbednosti iznosiće svega 82 evra, što je znatno manje od cene zakupa. Podržavam inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji je obećao da će omogućiti i radnicima u prosveti, zdravstvu, ali i mladim bračnim parovima, da mogu da kupuju stanove po povlašćenim uslovima. Na taj način ćemo omogućiti mladim ljudima da ostanu da žive u Kraljevu, da rade u Kraljevu, da zarađuju u Kraljevu, i u Kraljevu će se konačno rađati veći broj dece - poručio je Terzić.

U prve dve zgrade, čija je izgradnja u toku, biće izgrađeno 214 stanova, od planiranih ukupno 946 u Kraljevu. Biće izgrađena i prateća infrastruktura, od pristupnih saobraćajnica, parking mesta, javne rasvete, do kanalizacione i vodovodne mreže.

foto: Gradska uprava Kraljevo

- Grad Kraljevo će, uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije uskoro početi i izgradnju potpuno nove zgrade Osnovne škole "Sveti Sava", vrednosti čak 395 miliona dinara. U Ribnici će biti otvorena i nova ambulanta sa pedijatrijskim odeljenjem, a u aprilu nas očekuje i otvaranje još jednog tržnog centra pored Nove hale sportova. Sve to će omogućiti potpuno nov izgled ovog kraljevačkog prigradskog naselja i Ribnica će postati grad u gradu - najavio je gradonačelnik.

(Kurir.rs/J. S./FOTO: Gradska uprava Kraljevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track