Najnovije vesti

MLADI OBUĆAR OSTAO BEZ LOKALA ZBOG 100 DINARA: Miloš kreće ispočetka na novoj lokaciji, a mesečni prihod će pokloniti!
Foto: T.Ilić

humani lozničanin

MLADI OBUĆAR OSTAO BEZ LOKALA ZBOG 100 DINARA: Miloš kreće ispočetka na novoj lokaciji, a mesečni prihod će pokloniti!

Srbija

LOZNICA - Posle nešto više od dve sedmice otkako je na licitaciji ostao bez lokala u centru grada Miloš Ignjatović (23) najmlađi loznički, a u poslednjih mesec dana verovatno i najpoznatiji srpski obućar počeo je ponovo da radi na novoj lokaciji.

Našao je drugi lokal u zgradi pored šetališta, u takozvanom prolazu ‘’Kod Mališe’’, koji jeste skrajnut od pogleda prolaznika, ali se nada da će ga mušterije naći.

- Ovo mi je prvi radni dan, a mušterije već dolaze što me posebno raduje. Posle moje objave na fejsbuku da sam izgubio lokal nisam zaista očekivao ni takvu reakciju, ni toliku podršku mojih sugrađana. U znak zahvalnosti na tome rešio sam da sav novac koji od popravki zaradim do kraja meseca dam u humanitarne svrhe. Najverovatnije mojoj nekadašnjoj osnovnoj školi, videću već koliko uspem da sakupim. Tu sam, radim, borim se i nadam se da će posla biti – kaže Ignjatović.

foto: T.Ilić

Pošto je početkom meseca na licitaciji ostao bez poslovnog prostora na Trgu Vuka Karadžića, površine malo veće od šest kvadrata, Ignjatović je bio razočaran što je lokacija gde je radio četiri godine i uredno plaćao dažbine uopšte stavljena u ponudu, a još ga je i izgubio za sto dinara po kvadratu.

Kada su i mediji preneli Miloševu priču oglasila se lokalna samouprava objašnjenjem da ništa nije učinjeno mimo zakona i da je najviša ponuda dostavljena devet dana pre završetka oglašavanja, odnosno Miloševe ponude. Obućar je i pozvan da se javi ukoliko želi pomoć kako bi, ‘’u skladu sa propisima’’, pokušali da mu pomognu.

foto: T.Ilić

- Direktne ponude nisam ni imao, samo ono što sam čuo preko medija. Nisam hteo da gubim vreme i uzdam se u bilo koga, dovoljna mi je podrška sugrađana koju su mi dali snage da krenem dalje. Da su iz vlasti na vreme imali sluha, kada sam im se obraćao pet, šest meseci ranije, do ovoga ne bi došlo. Međutim, nisam dobio odgovore.

Ta priča je završena, sada sam ovde i verujem da će oni koji su bili zadovoljni mojim radom i dalje dolaziti da im popravljam obuću, tašne i slične stvari – kaže Ignjatović.

foto: T.Ilić

On se opredelio za obućarski zanat iako ima diplomu elektrotehničara računara, ali se umesto kompjuterima posvetio bušnim đonovima, otpalim flekicama, i na zadovoljstvo mnogih Lozničana odlučio da popravlja obuću zadobivši njihove nepodeljene simpatije. Mnogi su i danas svraćali do njega, neki da donesu obuću na popravku, a drugi da mu požele uspešan rad na novom mestu.

Kurir.rs/T. Ilić

Foto T. Ilić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track