OVAKO GASE KRUŠEVAČKI VATROGASCI: Pogledajte ih u akciji! Borili se s požarom na dimnjaku i vikendici (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

pokazna vežba

OVAKO GASE KRUŠEVAČKI VATROGASCI: Pogledajte ih u akciji! Borili se s požarom na dimnjaku i vikendici (FOTO)

Srbija -

KRUŠEVAC - Vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su u Kruševcu na gašenju 1 požara na dimnjaku, 1 na vikendici, 1 na pomoćnom objektu i 11 na otvorenom prostoru.

Tom prilikom angažovano je 40 vatrogasaca-spasilaca i 17 vatrogasnih vozila sa opremom i nije bilo povređenih i stradalih, navode u Odeljenju a za vanredne situacije Gradske uprave Кruševca.

foto: Kurir/Ž.M.

U selu Lovci sinoć je izbio požar u dvorištu nepoznatnog vlasnika zahvatio suvu travu i nisko rastinje, odakle se proširio i pored vikendice zahvatio 5 m2 ogrevnog drveta i deo krovne konstrukcije vikendice. Intervenisala je VSJ Кruševac i požar je za 45 minuta lokalizovan.

Noćas je došlo do požara u ul. Кozaračka 1, u Кruševcu. Požarom je zahvaćena nadstrešnica ispod koje je bio kotao i veća količina ogrevnog drveta. Požar se proširio i na 4 m2 krovne konstrukcije susedne kuće i likvidiran je za sat vremena. Predveče je izbio požar i u ataru sela Trmčare, zahvaćena je suva trava i borova šuma, na površini od oko 10 hektara, svojine više vlasnika. Intervencijom VSJ požar je zaustavljen za 5 sati.

foto: Kurir/Ž.M.

Povodom 1. marta, Dana civilne zaštite, održana je zajednička pokazna vežba „Akcija spasavanja u urbanoj sredini u uslovima požara i hemijske kontaminacije nastale u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških kriza i drugih nezgoda i opasnosti“.

Cilj vežbe je bio da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi Civilne zaštite i na značaj saradnje sa jedinicama Vojske Srbije u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima – da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.

Organizatori ovog događaja su: Grad Кruševac, Vojska Srbije – Garnizon Кruševac, Sektor za vanredne situacije MUP-a – odeljenje u Кruševcu, Policijska uprava Кruševac, Crveni krst Кruševac, škole i ustanove.

(Kurir.rs/Ž. M./Foto: Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track