Odgovor predsednika Pokrajinske vlade na saopštenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore
Foto: Pokrajinska vlada

Odgovor predsednika Pokrajinske vlade na saopštenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore

Srbija -

Кoncept lažne građanske države u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba doživeo je krah u Crnoj Gori, ocenio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, u odgovoru na saopštenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore.

Nemoguća je ona građanska država u kojoj će svi biti ravnopravni osim Srba i posebno biti ravnopravne sve crkve osim Srpske pravoslavne crkve. Posebno zabrinjava teza o navodnom uplivu Srbije na dešavanja u Crnoj Gori kao da na masovnim okupljanima učestvuju državljani Srbije, a ne više desetina hiljada državljana Crne Gore koji ne žele da im se krše verska i druga prava. Tražiti u Srbiji, njenom predsedniku i njenoj politici alibi za svoje greške i nespremnost za dijalog sa svojim građanima velika je greška zvanične Crne Gore.

Posebno zabrinjava uvredljiv ton zvanične Crne Gore umesto odgovora na pitanja koja postavljaju građani na mirnim i dostojanstvenim okupljanjima.

I koja sa pravom postavlja i zvanična Srbija - zašto se krše prava većinskog naroda u Crnoj Gori i to pravo na jezik, pismo, na slobodno ispovedanje vere i pravo na vlasništvo crkvene imovine.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track