Pokrajinska vlada u opštinu Žitište u protekle dve godine uložila 150 miliona dinara
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada u opštinu Žitište u protekle dve godine uložila 150 miliona dinara

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas opštinu Žitište, u kojoj je u protekle dve godine iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 150 miliona dinara za projekte u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, saobraćajne infrastrukture i kulture.

Predsednik Mirović obišao je Srpski Itebej, naselje u ovoj opštini staro 800 godina, u kom je sredstvima Pokrajinske vlade rekonstruisano sedam ulica.

„Danas smo, zajedno sa lokalnom samoupravom, utvrdili prioritete za naredni period. Mnogo više sredstava usmerićemo za manja mesta, posebno za opštine u Banatu, a u prvom planu će biti rekonstrukcija putnih pravaca. Radićemo i na objektu predškolske ustanove u ovom mestu“, kazao je predsednik Mirović.

Prošle godine, kako je podsetio, sredstvima Pokrajinske vlade rekonstruisana je vodovodna mreža u Česteregu, a investicija je vredna 101,6 miliona dinara.

„Osnažićemo lokalne samouprave da pripreme projektnu dokumentaciju kako bismo u okviru velikog nacionalnog investicionog plana „Srbija 2025“ mogli da konkurišemo za projekte“, rekao je Mirović.

Ovom prilikom, Mirović je obišao Dom kulture u Banatskom Кarađorđevu, gde je izvršena sanacija starog doma, za koju je Pokrajinska vlada izdvojila 21,8 miliona dinara.

„Nema naseljenog mesta u opštini Žitište u prethodne četiri godine a da Pokrajinska vlada nije imala značajno učešće u rešavanju komunalnih pitanja. Radićemo sve da život naših građana bude kvalitetniji. Prioritet su nam putna i saobraćajna infrastruktura“, kazao je predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević.

U poseti Žitištu bili su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track