Manifestacija vina, hrane i rukotvorina u Rumi

Rumfest

Manifestacija vina, hrane i rukotvorina u Rumi

Srbija -
Na Glavnom trgu će biti postavljena "Vinska ulica" u kojoj će se sa svojim proizvodima od različitih sorti grožđa, predstaviti i vinari sa južnih i severnih padina Fruške gore

RUMA - Turistička manifestacija, posvećena vinu, hrani, rukotvorinama iz domaće radinosti i vojvođanskoj pesmi "Rumfest", biće održana 2. avgusta, najavila je Turistička organizacija opštine Ruma.Na Glavnom trgu će biti postavljena "Vinska ulica" u kojoj će se sa svojim proizvodima od različitih sorti grožđa, predstaviti i vinari sa južnih i severnih padina Fruške gore.

Sremskim proizvođačima pridružiće se i vinari iz drugih delova naše zemlje, kao i najpoznatiji ovdašnji proizvođači mesnih i sličnih đakonija , zaduženi da posetiocima obezbede tu neophodnu podlogu pred degustaciju kvalitetnih vina. Predviđeno je da druženje u "Vinskoj ulici" i na Bazaru kreativnosti traje od kasnih prepodnevnih pa do ponoćnih sati.U ceremoniji svečanog otvaranja, učestvovaće i predstavnici Udruženja evropskih vinskih vitezova "Sveti Georgije", koji neguju vinsku kulturu i promovišu vino.Na "Rumfestu" će učestvovati i Zvonko Bogdan i njegovi tamburaši. Posle koncerta zainteresovani posetioci imaće priliku da vide reviju modela modne stilistkinje Monje Jovičić iz Rume.

Svoj udeo u programu imaće i organizatori velike žurke pod nazivom "RU: Foamfest III", koji će, na svoj način, najaviti ovogodišnji "Pena parti", zakazan za 11. avust na sportskim terenima "Breg".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track