PROKUPLJE NUDI POMOĆ: Kome treba dezinfekciono sredstvo? Mi šaljemo
Foto: Hammeum

SOLIDARNOST

PROKUPLJE NUDI POMOĆ: Kome treba dezinfekciono sredstvo? Mi šaljemo

Srbija -

Grad Prokuplje i Javno komunalno preduzeće "Hammeum" uputili su dopis Vladi Republike Srbije da svakoga dana mogu da isporuče 100 litara natrijumhipohlorida (NaOCl) institucijama kojima je neophodan.

Reč je o dezinfekcionom sredstvu, koje pomenuto preduzeće proizvodi.

NaOCl je potpuno bezopasan, njime se hloriše voda, a na sreću po Prokuplje, mašina za njegovu proizvodnju postoji u toj firmi.

"Dnevno proizvodimo 1.000 litara ovog sredstva. Koristimo ga ne samo za gradski vodovod, već i za određene seoske, kao i za dezinfekciju i pranje ulica i trotoara. Umogućnosti smo da pomognemo i nekom drugom gradu ili sredini kojima je ovo sredstvo potrebno. Zvanično je sve prosleđeno Vladi Republike Srbije i oni će odrediti kome će se sredstvo isporučiti", potvrdio nam je v.d. direktora JKP „Hammeum“ Bojan Nikolić.

On dodaje da na jugu Srbije postoji smao još jedno preduzeće koje ima ovu mašinu i da zato zaposleni u JKP „Hammeum“ rade punom parom kako bi pomoli i drugima.

Istovremeno, u Prokuplju su uvedene i pojačane mere, a jedna od njih je i pojačano dezinfikovanje javnih površina i pranje ulica, koje je u nadležnosti ovog preduzeća.

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track