NAJVEĆA SREĆA ZA RODITELJE: Kikinđanka Marta (18) koja boluje od dijabetesa jača od korone! PUŠTENA NA KUĆNO LEČENJE
Foto: privatna arhiva

STREPELI U MAĐARSKOJ

NAJVEĆA SREĆA ZA RODITELJE: Kikinđanka Marta (18) koja boluje od dijabetesa jača od korone! PUŠTENA NA KUĆNO LEČENJE

Srbija -

KIKINDA- Od Silvije Katai (43) i njenog supruga Saše (47) iz Kikinde, nema srećnijih roditelja. Vest da je njihova mezimica Marta (18), koja već 10 godina boluje od dijabetesa, puštena sa Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine na kućno lečenje i izolaciju, dočekali su stotinama kilometara daleko od nje, u mađarskom mestu Dunakiliti. Supružnici u Mađarskoj rade već dve i po godine, a dani neizvesnosti koji su iza njih, Silvija opisuje kao najstrašnije iskustvo koje, kako kaže, ne bi poželela ni najgorem neprijatelju:

-Sve je sad manje važno, samo nek je našoj Marti dobro. Suprugu i meni je prethodnih dana bilo neizdrživo. Sama pomisao da smo toliko daleko od deteta, cepala je naša srca. U Srbiju i Kikindu nismo mogli nazad, jer bismo morali u karantin. Duša mi se kidala dok sam iz bolesničke postelje slušala Martin uzrujani glasić. Sa njom smo se čuli neposredno nakon što je doktorica juče rekla da može da se vrati na kućno lečenje i izolaciju- priča Silvija i potvrđuje da ne prestaje da briše suze radosnice:

foto: privatna arhiva

- Dok je bila u novosadskoj bolnici, Marta je bila raspoložena. Prema njoj su, kako nam je rekla, svi lekari i medicinski radnici bili izuzetno fini i predusretljivi. Ne znam kako da im na tome zahvalim. Hvala i našoj doktorici Aleksandri u Kikindi. Hvala svima u našoj bolnici, njenim drugarima iz Dečjeg pozorišta “Lane”, a posebno porodici Nikolin. Marta j već 10 godina dijabetičar. Koristi insulinsku pumpu i zna da se nosi sa dijabetesom- potvrđuje nam majka mlade Kikinđanke.

Prem njenim rečima, Marta je sad sa bakom i sestrićem:

-Svo troje su u izolaciji. Odvojeni su u kući, ali Marti to ne pada teško. Presrećna je što je ponovo sa bakom. Ako ovo čita, neka zna da je tata i mama puno vole. Jedva čekamo da je vidimo i izljubimo- iskreno je priznala Silvija.

U Kikindi poslednji put bila 8. marta

Poslednji put ćerku sam videla 8. marta. Muž je ostao još nekoliko dana u Kikindi. Kad se saznalo da je prvi Kikinđanin oboleo od koronavirusa, suprug je otišao u školu. Direktoru je rekao da Marta više neće dolaziti na nastavu, zbog njenog narušenog imuniteta- rekla nam je Silvija.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track