SLAVOLJUB POKLONIO 1.000 MASKI ALEKSANDROVCU: Boban darovao alkohol za dezinfekciju
Foto: Kurir/ Ž.M.

župljani velikog srca

SLAVOLJUB POKLONIO 1.000 MASKI ALEKSANDROVCU: Boban darovao alkohol za dezinfekciju

Srbija -

ALEKSANDROVAC - Tekstilna industrija iz Aleksandrovca donirala je za građane Opštine Aleksandrovac 1.000 zaštitnih maski, a Boban Milinčić iz Stubla alkohol za dezinfekciju.

Prema rečima Slavoljuba Miljkovića, vlasnika te tekstilne industrije reč je o humanom gestu, koji dokazuje društvenu odgovornost ove kompanije prema svojoj Župi i lokalnoj zajednici, kojoj pripadaju, gde žive i rade.

U ime lokalne samouprave zahvalio se predsednik opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović, istakavši da da je ovo velika podrška koja će pomoći efikasnijem sprovođenju mera zdravstvene zaštite građana u borbi sa korona virusom.

Župljani su u istoriji uvek pokazivali svoje veliko srce i pravoslavnu hrišćansku dušu, to pokazali 1999. U vreme NATO agresije, a evo i sada. Redovno su se odazivali na sve pozive državnih I lokalnih vlasti.

Najnoviji je primer Bobana Milinčića iz sela Stuba koji je Domu zdravlja u Aleksandrovcu, Opštinskoj upravi Aleksandrovac, Javnom komunalnom preduzeću “Aleksandrovac” i drugim ustanovama donirao, a spreman je da obezbediiI nove količine alkohola kao jednog od najboljih dezinfekcionih sredstava koji se pokazuju u borbi protiv korona virusa.

Inače, Opštinska uprava Aleksandrovac brine i o najstarijim građanima lokalne zajednice, odnosno o penzionerima i socijalno ugroženim ljudima, pa se razmatra mogućnost obezbeđenja paketa osnovnih životnih namirnica uz pomoć prirednika I preduzetnika, ali I sredstvima iz Opštinskog budžeta.

(Kurir.rs/Tekst i foto: Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track