DRUGI ZARAŽENI U KRALJEVU: Nekoliko sati posle potvrđenog prvog slučaja, stigli rezultati još jednog testa
Foto: J.S.

koronavirus

DRUGI ZARAŽENI U KRALJEVU: Nekoliko sati posle potvrđenog prvog slučaja, stigli rezultati još jednog testa

Srbija -

Posle prvog slučaja infekcije korona virusom u Kraljevu koji je potvrđen u četvrtak ujutro, nakon analize četiri uzorka brisa na Institutu „Torlak“ nekoliko sati kasnije zvanično je registrovana još jedna osoba iz Kraljeva zaražena virusom COVID 19, dok su tri uzorka bila negativna, navodi portal Info KV press.

Po rečima dr Aleksandra Macana, direktora Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, kao i kod prvog pacijenta kod kojeg je ustanovljena infekcija, preduzete su apsolutno sve epidemiološke mera kako bi se sprečilo eventualno širenje zaraze. Osim toga, načini na koji su zaražena ova dva pacijketna nisu povezani.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/ J.S.

U Kraljevu je danas zvanično potvrđen prvi slučaj zaraženog virusom korona, a prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Macana, u pitanju je muškarac koji je došao iz Belgije, uredno se prijavio i bio u samoizolaciji.

Macan je naveo da se oboleli pridržavao svih mera, kao i da mu se zdravstveno stanje pogoršalo pre dva dana, prenosi Glas zapadne Srbije.

"Iz Opšte bolnice 'Studenica' u Kraljevu odmah je upućen na infektivno odeljenje Kliničkog centra u Kragujevcu gde mu je i uzet uzorak. Klinička slika pacijenta je ozbiljna, trenutno je na respiratoru u Kragujevcu i za sada nije životno ugrožen", kazao je Macan.

Dodaje da se dodatno pravi slika i istražuju kontakti obolelog sa drugim osobama.

U Raškom okrugu, koji je u nadležnosti Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, do danas su registrovana četiri slučaja obolevanja od virusa korona, dva u Raški i po jedan u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, dok se u samoizolaciji nalazi više od 750 ljudi.

(Kurir.rs/infokvpress.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track