OVA ŽENA JE UMRLA OD KORONE: Niš i Prokuplje žale za doktorkom Biljanom!
Foto: Privatna arhiva

Žrtva

OVA ŽENA JE UMRLA OD KORONE: Niš i Prokuplje žale za doktorkom Biljanom!

Srbija -

Izgubili smo doktorku koja je svakoga umela da sasluša, da trudnici pomogne telefonom, da od kuće dođe na posao i pomogne pacijentkinjama. Ogroman gubitak

Smrt doktorke ginekologije Biljane Natić Ljumović (59) od korone u Nišu duboko je potresla mnoge njene pacijente u Nišu, ali pre svega u rodnom Prokuplju.

Mnogi se od juče na društvenim mrežama opraštaju od nje toplim rečima koje mogu da izmame suze u oku.

- Izgubili smo doktorku koja je svakoga umela da sasluša, da trudnici pomogne telefonom, da od kuće dođe na posao i pomogne pacijentkinjama. Ogroman gubitak - napisala je M. T.

Ovu doktorku, koja je od 21. marta bila na respiratoru, kako se pretpostavlja, zarazila je žena koja je iz Lugana došla u Niš, a potom bila na jednoj niškoj poliklinici gde radi i preminula doktorka. Posle ginekološkog pregleda, ona je obavila pregled i kod plastičnog hirurga, koji je takođe na toj klinici zaražen koronavirusom.

foto: Kurir

U Nišu je 11 lekara zaraženo, ali niko nije na respiratoru i svi su u kućnoj izolaciji. - Ne smem javno da pričam. Spala mi je temperatura, jedem čorbice jer i ne osećam neku glad. Pitaj boga gde sam se zarazio. Ne verujem da sam na klinici jer su tu ležeći pacijenti koji su odranije tu, možda od nekog ko je dolazio u posetu, ko zna - kaže nam jedan od obolelih doktora.

Kurir / M. S.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja