JARE, SVAKA ČAST! Privatnik kod Loznice ZAPOSLIO NOVE RADNIKE!
Foto: Jare prom

Dok mnogi prekidaju rad

JARE, SVAKA ČAST! Privatnik kod Loznice ZAPOSLIO NOVE RADNIKE!

Srbija -

Gajić ima dve brente, mašine za obradu drveta, od kojih je jednu iznajmio poslovnom partneru iz Italije koji je zbog poslovnih problema izazvanih pandemijom kovid-19 otpustio deset radnika dok je njih pet zadržao. Međutim, otpušteni nisu bili nezaposleni ni dan

LOZNICA - Korona je donela probleme na sve strane pa i u poslovanje privatnika koji, u do sada nezabeleženoj situaciju, treba da opstanu, zadrže radnike i obezbede im primanja što je sve samo nije lako.

Dok mnogi lupaju glavu kako da zadrže radnike Milorad Gajić, vlasnik firme ’’Jare prom’’ iz Lipničkog Šora kod Loznice, ne da ne razmišlja o otpuštanju već je zaposlio nove.

Gajić ima dve brente, mašine za obradu drveta, od kojih je jednu iznajmio poslovnom partneru iz Italije koji je zbog poslovnih problema izazvanih pandemijom kovid-19 otpustio deset radnika dok je njih pet zadržao. Međutim, otpušteni nisu bili nezaposleni ni dan.

- Radili smo deset godina zajedno, ali Italijan zbog situacije sa koronom nije mogao da zadrži sve radnike.

foto: Jare prom

Od njih deset sedam sam odmah zaposlio kod mene u firmi ’’Jare prom’’, a ostalu trojicu ću čim im prođe godišnji odmor, tako da nisu ni minut bili na birou nezaposlenih.

Stanje jeste komplikovano, ali ne možeš da otpustiš ljude koji ovde rade deset godina i ostaviš ih bez plate, na ulici, imaju porodice i sigurno im nije sada lako – kaže Gajić.

Privatnik je skoro tri decenije, bavi se obradom i rezanjem drveta i izvozi u bivše republike. Sada je podigao i kredit da može funkcionisati, kako kaže, ne mora u ovoj situaciji da zaradi ni pare samo da likvidno posluje dok ne prođe koronavirus.

foto: Jare prom

- Imao sam pre ove situacije osam radnika, sad ih je više i nastavljamo dalje. To su ljudi iz okruženja, iz Lipničkog Šora, ali i susednih, Straže i Lešnice. Imam robe, ali sada sve teško ide.

Radimo dalje, nadamo se da će se situacija što pre normalizovati, a onda će nam svima biti lakše – priča privrednik koji je, kako reče, sve primljene radnike odmah prijavio i oni će nastaviti da imaju primanja i izdržavaju svoje porodice u ovo teško vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track